«Απάνθισμα των Φυσικών Επιστημών» Μια γιορτή για Μαθητές Δημοτικού

fisicsTo 2ο Φεστιβάλ με θέμα: «Απάνθισμα των Φυσικών Επιστημών», πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 18 Φεβρουαρίου 2017, στο Συνεδριακό Κέντρο του Α.Τ.Ε.Ι ΠΕΙΡΑΙΑ T.T. και έχουν προσκληθεί να παρευρεθούν 300 μαθητές Δημοτικού και εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης.

Το κεντρικό θέμα του Φεστιβάλ  είναι «Ανακάλυψε τις έννοιες της επιστήμης μέσω του πειράματος». Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ποικίλες εκδηλώσεις  και θα απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού, γονείς και εκπαιδευτικούς.
Ενδεικτικά, αναφέρουμε επιστημονικά διαδραστικά δρώμενα όπως πειράματα και εργαστήρια, συζητήσεις (debates), θεατρικές παραστάσεις, διαδραστικά σεμινάρια (workshops), εκθέσεις, ομιλίες. Θα προσκληθούν επίσης να συμμετάσχουν καταξιωμένοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες, με ομιλίες σε γλώσσα απλή και κατανοητή στο ευρύ κοινό. 

Περιεχόμενο

Δείχνουμε – παρουσιάζουμε  – παριστάνουμε έννοιες των Φυσικών Επιστημών.

  • Δείχνουμε ομιλίες των 30 λεπτών όπου παρουσιάζεται η ομορφιά του πειράματος και των παραστάσεων των Εννοιών των Φυσικών Επιστημών.
  • Παριστάνουμε:Tα παιδιά εκτελούν μόνα τους πειράματα – δρώμενα – έργα τέχνης – παρουσιάσεις.

Σκοπός

Μέσω του εναλλακτικού τρόπου προσέγγισης των εννοιών τα παιδιά θα γνωρίσουν τις  Φυσικές Επιστήμες και θα τις συνδέσουν με την καθημερινή τους ζωή, ώστε να τους δοθεί η ευκαιρία να απαντήσουν σε ερωτήματα γύρω από τα φυσικά φαινόμενα που συμβαίνουν γύρω τους.

Επιβράβευση

Επιστημονική επιτροπή (αποτελούμενη από στελέχη της εκπαίδευσης, καλλιτέχνες και εκπροσώπους του τεχνολογικού κόσμου) θα αξιολογήσει βάσει γνωστών κριτηρίων, τα οποία θα δημοσιοποιηθούν ένα μήνα πριν από την έναρξη του φεστιβάλ, τις εργασίες των συμμετεχόντων μαθητών.

Θα δοθούν τα  εξής βραβεία:

1ο Βραβείο: Δωρεάν Συμμετοχή στο Θερινό Σχολείο της Ε.Ε.Φ.  στην πόλη της Ερέτριας (Ιούνιος 2017 ).
2ο Βραβείο: 10 Δωρεάν Συμμετοχές στο περιοδικό της ΕΕΦ PHYSICS NEWS

Θεματικές ενότητες και κοινό στόχευσης

Το Φεστιβάλ θα είναι οργανωμένο γύρω από διαφορετικές θεματικές όπως Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Μαθηματικά, Αστρονομία και Διάστημα, Ψηφιακή Τεχνολογία και Πληροφορική, Περιβαλλοντικές Επιστήμες και «Επιστήμη & Τέχνη».

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος του Φεστιβάλ, παιδιά, οικογένειες, φοιτητές και επαγγελματίες από κάθε χώρο θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε αυτή την μεγάλη γιορτή της επιστήμης με στόχο να παρουσιάσουν μαθαίνοντας.

Επιστημονική Επιμέλεια, Χριστακόπουλος  Ιωάννης, Στέλεχος της Εκπαίδευσης.
Δείτε εδώ τη φόρμα συμμετοχής

Η συμμετοχή είναι 5 ευρώ

Το τηλέφωνο επικοινωνίας για λεπτομέρειες που αφορούν το Φεστιβάλ είναι  κιν   6979774903 (Γεώργα Αναστασία )

Πληροφορίες  στα Γραφεία της Ε.Ε.Φ  ώρες  10.00   έως  21.00 καθημερινώς. τηλ 210 3635701 ,2103610690, email  eef.athens@gmail.com και www.eef.gr 

To email όπου θα γίνει η αποστολή της παρακάτω φόρμας είναι: eef.athens@gmail.com

Σχετικά με ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Είμαι δάσκαλος στο 10( Δέκατο ) Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου. Υπηρετώ την εκπαίδευση για 33 έτη.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Επιστημονικά. Ετικέτες: . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση