“Αθηνά” Οικουμενικό e-Σχολείο

αθηνα
Το “Αθηνά” Οικουμενικό e-Δημοτικό Σχολείο δημιουργήθηκε στην Αθήνα το 2013  αποτελώντας κοινή έμπνευση και πρωτοβουλία του Κέντρου Online Εκπαίδευσης “ΑΡΝΟΣ”, της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών και του Ερευνητικού Εργαστηρίου Μικροκυμάτων και Οπτικών Ινών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Αποτελώντας μια Πράξη Παιδείας & Κοινωνικής Προσφοράς, το “Αθηνά” ως  το πρώτο και μοναδικό δωρεάν Διαδικτυακό e- Δημοτικό Σχολείο, προσφέρει με αγάπη και σεβασμό το πολύτιμο δώρο της Γνώσης & της ανεξάρτητης Μάθησης σε χιλιάδες παιδιά, μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου.

«Στις δυσκολίες που έχουν διαμορφωθεί στις μέρες μας και τις αλλεπάλληλες προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζει η ελληνική οικογένεια, το Κέντρο Online Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ αναπτύσσει πλούσια κοινωνική δράση. Ανοίγει τις διαδικτυακές του πύλες σε όλες τις ευαίσθητα κοινωνικά ομάδες και παρέχει ένα μέρος από τις εκπαιδευτικές του υπηρεσίες εντελώς δωρεάν», δηλώνει ο πρόεδρος του Κέντρου Online Εκπαίδευσης “ΑΡΝΟΣ” κ. Ιωάννης Κρόκος, ενώ ο πρόεδρος της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών κ. Νικόλαος Ουζούνογλου, επισημαίνει: «Το Πρόγραμμα διαπνέεται από τη διαχρονική αξία της οικουμενικότητας του Ελληνισμού και φιλοδοξεί να αποτελέσει μια “κιβωτό της επιστήμης”, με στόχο τη διάχυση της γνώσης και τη διαφύλαξή της για τις επόμενες γενιές».

Η μεγάλη αποδοχή και απήχηση των κοινωνικών δράσεων και εκπαιδευτικών μας υπηρεσιών από χιλιάδες, μαθητές, γονείς και δασκάλους -τόσο στην Ελληνική Επικράτεια όσο και στον όπου γης Ελληνισμό-, αποτυπώνονται στα 6 εκατομμύρια επισκέψεων της ιστοσελίδας www.arnos.gr, κατά τη διάρκεια της σχολικής περιόδου 2014-2015.
Με διάθεση να ανταποκριθούμε στις εκπαιδευτικές ανάγκες ευαίσθητων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, με πνεύμα ανοιχτό, που θα αγκαλιάζει με ευαισθησία, γνώση και σεμνότητα όλη την κοινωνία, υποστηρίζουμε ήδη πολλούς Δήμους, Περιφέρειες, Οργανισμούς, Κοινωφελή Σωματεία και Συλλόγους της χώρας μας.
Ζούμε σε μια εποχή όπου οι Γνώσεις και η Τεχνολογία εξελίσσονται  ταχύτατα και δυναμικά, καθιστώντας αυτό που ήταν σύγχρονο χθες, να είναι απαξιωμένο σήμερα. Για τον λόγο αυτό, η χρήση ψηφιακών και διαδικτυακών τεχνολογιών στην εκπαίδευση και τη μαθησιακή κατάρτιση αποτελεί επιτακτική ανάγκη.
Με συνεπή και αδιάκοπη πορεία 30 ετών, ο “ΑΡΝΟΣ” και η δημιουργική του ομάδα αξιοποιώντας εξειδικευμένες γνώσεις και εμπειρίες, πρωτοπορούν εφαρμόζοντας νέες τεχνολογίες και καινοτόμες διδακτικές μεθόδους, καθώς η  Γνώση αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αγαθά και εφόδια στη ζωή. 
Ας την μεταλαμπαδεύσουμε με υπευθυνότητα στηρίζοντας το Σχολείο και προσφέροντας στα Παιδιά μας!
ΚΛΙΚ στον σύνδεσμο για να επισκεφθείτε την …“Αθηνά”
https://www.arnos.gr/el/static/athena-eschool
ΠΗΓΗ:www.arnos.gr

Σχετικά με ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Είμαι δάσκαλος στο 10( Δέκατο ) Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου. Υπηρετώ την εκπαίδευση για 33 έτη.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Επιστημονικά. Ετικέτες: . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση