Η Μύρτις πάει σχολείο

POSTER FINAL3Δημιουργική παραγωγή του εικαστικού εργαστηρίου του Μαράσλειου

Μία διαφορετική γνωριμία με την «Μύρτιδα», το κοριτσάκι που πέθανε στην Αθήνα κατά τη διάρκεια του λοιμού στον Πελοποννησιακό πόλεμο αλλά η επιστήμη κατόρθωσε να μας δώσει μία εικόνα της πρόκειται να έχουν τα παιδιά που θα επισκεφθούν το Πολεμικό Μουσείο από 1 ως 7 Ιουνίου. 

«Η Μύρτις πάει σχολείο» είναι ο τίτλος της δημιουργικής παραγωγής του εικαστικού εργαστηρίου του Μαράσλειου, έργα δηλαδή που φιλοτεχνήθηκαν από σημερινά παιδιά με αποδέκτες επίσης τα παιδιά.
Όπως είναι γνωστό άλλωστε η «Μύρτις» έχει κάνει μεγάλη διαδρομή σε μουσεία ανά την Ελλάδα χάρη στον καθηγητή κ. Μανώλη Παπαγρηγοράκη, ο οποίος και ανέπλασε το πρόσωπο του κοριτσιού με βάση τα κατάλοιπα της ταφής της.

Η εκδήλωση τελεί υπό την υποστήριξη του Περιφερειακού Κέντρου Πληροφόρησης του ΟΗΕ στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του γενικού γραμματέα Μπαν Κι – Μουν με τίτλο «Πρώτα η εκπαίδευση». 

Συνδιοργανωτές εξάλλου είναι το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εργαστήριο Πειραματικής Παιδαγωγικής του Πανεπιστημίου και το Πολεμικό Μουσείο. Συμμετέχουν με έργα τους και άλλες σχολικές ομάδες, ελληνικές και ξένες, ενώ την έκθεση πλαισιώνει η μουσειοσυσκευή «Μύρτις: ένα πρόσωπο από το παρελθόν».

info:
Τόπος έκθεση: Πολεμικό Μουσείο, Βασ. Σοφίας & Ριζάρη 2 – Αθήνα
Διάρκεια έκθεσης: 1 έως 7 Ιουνίου 2013
Ώρες λειτουργίας: 9-14:00 & 17:30-20:30 (εκτός Δευτέρας)

ΠΗΓΗ: tovima.gr

 

Σχετικά με ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Είμαι δάσκαλος στο 10( Δέκατο ) Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου. Υπηρετώ την εκπαίδευση για 33 έτη.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Γενικά. Ετικέτες: , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση