Το 2050 έρχεται… νωρίτερα στον Ελληνικό Κόσμο

Μια διεθνής δημοφιλής έκθεση πολυμέσων για το περιβάλλον από την Κυριακή 21 Απριλίου

Μια  ψηφιακή, διαδραστική έκθεση πολυμέσων που δίνει μια εικόνα  από τον κόσμο του 2050 και ερευνά το πώς θα επιβιώσει ο άνθρωπος σε ένα πλανήτη που αλλάζει φιλοξενείται από την Κυριακή 21 Απριλίου στον Ελληνικό Κόσμο με τίτλο «Ο Πλανήτης σε χρειάζεται!  Ζήσε στο 2050». Ο λόγος για τη δημοφιλή έκθεση για το περιβάλλον  που σχεδιάστηκε και πρωτοπαρουσιάστηκε στο Μουσείο Επιστημών του Λονδίνου.
Η έκθεση έχει δεχτεί  πάνω από 1,5 εκατομμύριο επισκέπτες σε όλο τον κόσμο (Ν.Α. Ασία, Η.Π.Α., Ευρώπη), ενώ παρουσιάζεται σε συνεργασία με με την ACT (Αστική Εταιρεία μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα)
Aπευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά από 5 ετών και άνω σε σχολεία και επικεντρώνεται σε μερικά από τα πιο πιεστικά θέματα που αντιμετωπίζει το περιβάλλον σήμερα όπως η εξάντληση φυσικών πόρων παγκοσμίως, οι κλιματολογικές αλλαγές και η ανάγκη ανάληψης δράσης  για ένα βιώσιμο μέλλον.
Στο πλαίσιο της έκθεσης, πραγματοποιείται  ένα ταξίδι στο μέλλον, στην πόλη του 2050, με τη βοήθεια τεσσάρων ψηφιακών χαρακτήρων (Εco,Buz,Tek,Dug) που αναλαμβάνουν την ξενάγηση οδηγώντας κάθε επισκέπτη σε ατομικές οικολογικές αποφάσεις. Οι επισκέπτες κινούνται στις εξής περιοχές: Ενημέρωση, Νερό, Τροφή, Μετακίνηση, Κτίρια, Διασκέδαση  και Πόλη του Μέλλοντος, παίζοντας διαδραστικά παιχνίδια και διαμορφώνοντας τη ζωή τους για το 2050.

Η έκθεση τους προσκαλεί παράλληλα να εξερευνήσουν νέους τρόπους ανεύρεσης νερού και δημιουργίας υπερτροφής, σχεδιασμού οχημάτων και κατασκευής καινούργιων σπιτιών αλλά και κήπων για το 2050. Επίσης αποκαλύπτει πώς θα επηρεάσουν το παγκόσμιο περιβάλλον οι ζωές μας και οι δραστηριότητες του ελεύθερου χρόνου μας. Οι επιλογές των επισκεπτών αποθηκεύονται καθώς προχωρούν στην έκθεση με τη χρήση μιας «κάρτας επιβίωσης», μέχρι να προκύψουν οι δικές τους γειτονιές του 2050 που σε συνδυασμό με τις κοινότητες άλλων επισκεπτών θα διαμορφώσουν την πόλη του 2050.

Σε κάθε ενότητα οι επισκέπτες έχουν την  ευκαιρία να αντιληφθούν άμεσα τον αντίκτυπο των καθημερινών τους πράξεων στο περιβάλλον και παράλληλα να μελετήσουν αλλά και να εφαρμόσουν διάφορους τρόπους και τεχνολογίες που ενδέχεται μελλοντικά να προσφέρουν βιώσιμες λύσεις: μεταξύ άλλων μπορούν να σχεδιάσουν το μελλοντικό τους σπίτι και αυτοκίνητο ως σύγχρονοι μηχανικοί, να ετοιμάσουν την τροφή για ένα εικονικό φουτουριστικό δείπνο, να βουτήξουν στην εικονική πισίνα χωρίς να βραχούν και να γνωρίσουν από κοντά όλες τις καινοτόμες τεχνολογίες που θα χρησιμοποιηθούν στο μέλλον για την διασφάλιση πόσιμου νερού.

Η έκθεση προσφέρει επίσης μια ευκαιρία να δει κανείς νέες εφευρέσεις που επιτρέπουν την καλύτερη, κατά το δυνατόν, χρήση των πηγών του πλανήτη. Αυτές περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων το Q-drum, ένα κυλιόμενο ντεπόζιτο για τη μεταφορά καθαρού νερού σε μεγάλες αποστάσεις, το eCube, μια συσκευή χαμηλού κόστους που δημιουργεί ψύξη με μηδενική ενέργεια κ.ά
Οι απόψεις ινστιτούτων και μη κυβερνητικών οργανώσεων για το περιβάλλον, φιλοξενούνται σε όλα τα τμήματα της έκθεσης. Εκτός από οικογένειες, η έκθεση απευθύνεται επίσης σε μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου καθώς και σε παιδιά Νηπιαγωγείου. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τέλη Ιουνίου.


Tιμές εισιτηρίων: Ενήλικες: 6 ευρώ Παιδιά- μειωμένο: 4 ευρώ Οικογενειακό ( 2 ενήλικες 2 παιδιά): 18 ευρώ Τηλέφωνο επικοινωνίας για επισκέψεις σχολείων: 212 254 0100 http://school.hellenic-cosmos.gr/

ΠΗΓΗ: tovima.gr

Σχετικά με ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Είμαι δάσκαλος στο 10( Δέκατο ) Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου. Υπηρετώ την εκπαίδευση για 33 έτη.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Γενικά, Επιστημονικά. Ετικέτες: , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση