Θόλωμα προσώπου σε εικόνα

Στην εργασία αυτή σας ζητάμε να “θολώσετε” 2-3 πρόσωπα της φωτογραφίας, χρησιμοποιώντας κάθε φορά και διαφορετικό φίλτρο.


Η εικόνα που θα επεξεργαστείτε είναι μορφής (format) JPG και θα τη βρείτε  εδώ. Αποθηκεύστε την επιλέγοντας τοAποθήκευση εικόνας ως (“Save picture as..”) από το υπομενού που εμφανίζεται κάνοντας δεξί κλικ πάνω στην ίδια την εικόνα.

Στη συνέχεια θα πρέπει να θολώσετε 2-3 πρόσωπα της φωτογραφίας, το καθένα με διαφορετικό φίλτρο. Για να κάνετε τη διόρθωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα Gimp, με το οποίο θα ανοίξετε την εικόνα που αποθηκεύσατε προηγουμένως.  Λεπτομερείς οδηγίες για το πώς να χρησιμοποιήσετε το Gimp στην εργασία αυτή, υπάρχουν εδώ.

Επόμενα βήματα:

  • Θα πάρετε το εργαλείο κειμένου από την εργαλειοθήκη (είναι αυτό με το κεφαλαίο Α) και με πατημένο αριστερό κλικ θα σχεδιάσετε ένα πλαίσιο σε κάποιο σημείο της φωτογραφίας μέσα στο οποίο θα γράψετε το ονοματεπώνυμό σας. Ίσως χρειαστεί να αλλάξετε μέγεθος και χρώμα γραμματοσειράς για να φαίνεται τι γράψατε.
  • Πηγαίνετε στο Αρχείο –> Εξαγωγή (Export as) και δώστε ένα όνομα στο αρχείο, αλλά αυτή τη φορά θα εξάγετε την εικόνα σε μορφή διαφορετική από την αρχική της. Πληκτρολογήστε λοιπόν στο τέλος του ονόματος το .png.
  • Τέλος, επισυνάψτε το αρχείο (που δημιουργήσατε μετά τις τροποποιήσεις) στο email του σχολικού εργαστηρίου πληροφορικής 1lyk-aiglab@sch.gr, με θέμα « Θόλωμα προσώπου σε εικόνα» και περιεχόμενο τα ονοματεπώνυμα της ομάδας σας .
Κατηγορίες: Επεξεργασία εικόνας. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.