Αποτελέσματα ερωτηματολογίου Google Docs

Παρακινήστε τους συμμαθητές σας (όχι μόνο του τμήματός σας) να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιό σας. Αυτό μπορεί να γίνει στέλνοντας προσωπικά email μηνύματα, είτε μέσω του facebook στους φίλους σας.

Μπείτε στο αρχείο στο οποίο έχετε δημιουργήσει το ερωτηματολόγιο σας στην προηγούμενη εργασία (Google Drive).  Κάντε κλικ στην “Επιλογή προορισμού απαντήσεων” (στο πάνω μέρος της σελίδας κάτω από το μενού) .  Επιλέξτε “Δημιουργία Υπολογιστικού Φύλλου” , αν θέλετε αλλάξτε το όνομα που σας προτείνει και πατήστε “Δημιουργία”. Σε περίπτωση που δεν βλέπετε την επιλογή “Επιλογή προορισμού απαντήσεων” αλλά “Προβολή Απαντήσεων” προχωρήστε στην επόμενη παράγραφο.

 

Για να δείτε πόσοι συμμαθητές σας / φίλοι σας έχουν απαντήσει στο ερωτηματολόγιό σας πατήστε στην επιλογή “Προβολή Απαντήσεων” (στο πάνω μέρος της σελίδας κάτω από το μενού – εκεί που πριν βρισκόταν η επιλογή “Επιλογή προορισμού απαντήσεων”).

Μόλις λάβετε 10 απαντήσεις από συμμαθητές σας / φίλους σας μπορείτε να υλοποιήσετε τα ακόλουθα βήματα για μορφοποιήσετε τα αποτελέσματα της έρευνας σας και να μπορέσετε να τα παρουσιάσετε:

Αν επιλέξετε από το μενού που βρίσκεται κάτω από τον τίτλο του ερωτηματολογίου την επιλογή “Απαντήσεις” μπορείτε να δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα της έρευνας (Προβολή απαντήσεων) και τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα (Σύνοψη απαντήσεων).

Στη συνέχεια κάντε το ερωτηματολόγιο κοινή χρήση με τους καθηγητές σας.
Για να το κάνετε κοινή χρήση, πρέπει να πατήσετε “Αποστολή Φόρμας” (πάνω δεξιά στην οθόνη είτε στο κάτω μέρος της οθόνης) στη συνέχεια κάντε κλικ στο  Προσθέστε συνεργάτες και στο παράθυρο που θα εμφανιστεί στο πεδίο Πρόσκληση ατόμων προσθέστε τα gmail των καθηγητών του Τμήματός σας (το gmail μου είναι ndiaman2014@gmail.com). Ακολούθως πατήστε στο κουμπί Κοινή χρήση και αποθήκευση και στη συνέχεια στο κάντε κλικ στο Τέλος.

Σημείωση: Αν πάτε στην παραπάνω ιστοσελίδα και δε βλέπετε το ερωτηματολόγιό σας, ενώ το είχατε αποθηκεύσει, θα πρέπει να κάνετε ανανέωση της σελίδας (πατήστε F5).

Προσοχή!
Θα πρέπει να μπορεί κάποιος να δει τα αποτελέσματα χωρίς να συνδεθεί στο Google με το gmail του. Επίσης δεν θα πρέπει να δούμε τα αναλυτικά αποτελέσματα αλλά μόνο τα συγκεντρωτικά.

Για να γίνει λοιπόν αυτό, μια απλή λύση είναι: αφού πάτε στο ερωτηματολόγιο που δημιουργήσατε στην ιστοσελίδα  https://drive.google.com/  και επιλέξετε το έγγραφο που σας ενδιαφέρει (προσοχή : το έγγραφο στο οποίο δημιουργήσατε το ερωτηματολόγιο και όχι αυτό που δημιουργήσατε στη συνέχεια για να αποθηκευτούν οι απαντήσεις των συμμαθητών σας), πατήσετε στο επάνω μέρος της σελίδας – κάτω από το μενού –  την επιλογή  “Απαντήσεις” και στη συνέχεια επιλέξτε “Σύνοψη απαντήσεων”.

Για να δημιουργήσετε το αρχείο με τα αποτελέσματα μπορείτε να ακολουθήσετε έναν από τους ακόλουθους δύο τρόπους.

1ος τρόπος
Αφού αντιγράψετε τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα που βλέπετε στην Σύνοψη απαντήσεων να φτιάξετε ένα νέο έγγραφο και να κάνετε εκεί επικόλληση τα αποτελέσματα που θέλετε να μας δείξετε.

Προσοχή! Μπορείτε να αντιγράψετε ξεχωριστά τα γραφήματα από το κείμενο. Τα γραφήματα μπορείτε να τα αντιγράψετε από τηναντιγραφή ως εικόνα ή να τα αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας (Αποθήκευση εικόνας ως) και να τα εισάγετε ως εικόνες στο έγγραφό σας. Το κείμενο μπορείτε να το κάνετε  απευθείας Αντιγραφή και Επικόλληση. Επίσης μπορείτε να αντιγράψετε και να επικολλήσετε ξεχωριστά το κάθε γράφημα με το κείμενο που το συνοδεύει.

 

2ος τρόπος : αν έχετε εγκατεστημένο το pdfcreator ή παρόμοιο πρόγραμμα
Στο παράθυρο που βλέπετε τη Σύνοψη απαντήσεων επιλέξτε Αρχείο και στη συνέχεια  Εκτύπωση. Στο παράθυρο που ανοίγει επιλέγετε ως εκτυπωτή το pdfcreator  ή κάποιο άλλο πρόγραμμα που εκτυπώνει σε αρχείο και το παραγόμενο pdf αρχείο το ανεβάζετε στο Google Drive.

Για να ανεβάσετε το αρχείο αυτό στο GoogleDrive  πηγαίνετε στην ιστοσελίδα https://drive.google.com  όπου εμφανίζονται τα αρχεία σας στο GoogleDrive. Στην αριστερή πλευρά της οθόνης, δίπλα στο κουμπί Δημιουργία υπάρχει το κουμπί  Μεταφόρτωση Μεταφόρτωση. Επιλέγετε Αρχεία και βρίσκεται το αρχείο pdf που θέλετε να ανεβάσετε στο GoogleDrive από τον υπολογιστή σας.

 

Αφού ακολουθήσατε έναν από τους δύο τρόπους που παρουσιάζονται παραπάνω, για να μπορεί να εμφανιστεί το έγγραφο σας Δημόσια στο Ιστό (χωρίς δηλαδή να χρειάζεται κάποιος να κάνει  είσοδο με τους κωδικούς του στο gmail) θα πρέπει να κάνετε τις ακόλουθες ενέργειες.

Ανοίξτε το αρχείο με τα συνοπτικά αποτελέσματα σας που έχετε αποθηκευμένο στο GoogleDrive και κάντε κλικ στο κουμπί Κοινή χρήση (πάνω δεξιά στην οθόνη). Στο παράθυρο που ανοίγει κάντε κλικ στην επιλογή Αλλαγή και στο νέο παράθυρο κάντε κλικ μπροστά από το Δημόσια στον Ιστό και στη συνέχεια κάντε κλικ στο Αποθήκευση. Στο πάνω μέρος του παραθύρου που βλέπετε υπάρχει ένας σύνδεσμος (Σύνδεσμος για κοινή χρήση).

Παραδοτέο Εργασίας

Στείλτε τα αποτελέσματα της έρευνάς σας (μην παραλείψετε να επικολλήσετε τη ηλεκτρονική διεύθυνση του αρχείου των αποτελεσμάτων σας – με ενεργό σύνδεσμο – αφού δοκιμάσετε ότι είναι προσβάσιμη Δημόσια στον Ιστό ) στην ηλεκτρονική δ/νση 1lyk-aiglab@sch.gr.

Σχετικό βίντεο εδώ

Κατηγορίες: Υπηρεσίες Google. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.