Διόρθωση του φαινομένου “κόκκινα μάτια”

Στην εργασία αυτή σας ζητάμε να διορθώσετε το φαινόμενο “κόκκινα μάτια” σε μία φωτογραφία.

Η εικόνα που θα επεξεργαστείτε είναι μορφής (format) JPG και βρίσκεται εδώ (περίπου 2MB). Αποθηκεύστε την επιλέγοντας το Aποθήκευση εικόνας ως (“Save picture as..”) από το υπομενού που εμφανίζεται κάνοντας δεξί κλικ πάνω στην ίδια την εικόνα.

Στη συνέχεια, για να κάνετε τη διόρθωση που σας ζητάμε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα Gimp.

Τι πρέπει να κάνετε:

  • Ανοίξτε την εικόνα σας με το Gimp και διορθώστε το φαινόμενο κόκκινα μάτια. Λεπτομερείς οδηγίες για το πώς να χρησιμοποιήσετε το Gimp στην εργασία αυτή, υπάρχουν στο αντίστοιχο κείμενο του Wiki που βρίσκεται εδώ.
  • Επιλέξτε το εργαλείο κειμένου από την εργαλειοθήκη (είναι αυτό με το κεφαλαίο Α) και με πατημένο αριστερό κλικ θα σχεδιάσετε ένα πλαίσιο σε κάποιο σημείο της φωτογραφίας μέσα στο οποίο θα γράψετε το ονοματεπώνυμό σας. Ίσως χρειαστεί να αλλάξετε μέγεθος και χρώμα γραμματοσειράς για να φαίνεται τι γράψατε.
  • Πηγαίνετε στο Αρχείο –> Εξαγωγή (Export as) και δώστε ένα όνομα στο αρχείο, δεν σας ζητείται να αλλάξετε μορφή (format) στην εικόνα, οπότε διατηρήστε την  επέκταση .JPG αμέσως μετά το όνομα που επιλέξατε. Με την Eξαγωγή είναι σαν να κάνετε Αποθήκευση.
  • Τέλος, επισυνάψτε το αρχείο (που δημιουργήσατε μετά τις τροποποιήσεις) στο email του σχολικού εργαστηρίου πληροφορικής 1lyk-aiglab@sch.gr, με θέμα «Διόρθωση του φαινομένου “κόκκινα μάτια”» και περιεχόμενο τα ονοματεπώνυμα της ομάδας σας .
Κατηγορίες: Επεξεργασία εικόνας. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.