Διαδικτυακή συνάντηση μαθητών – εκπαιδευτικών

Η συνάντηση μεταξύ μαθητών/τριών  και εκπαιδευτικών από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες εστιάστηκε στη γνωριμία μεταξύ τους στο ίδιο θέμα της ανακύκλωσης, προσφέροντας μια πολύτιμη ευκαιρία για την ανταλλαγή απόψεων και πρακτικών. Κατά τη διάρκειά της, οι συμμετέχοντες συζήτησαν τρόπους προώθησης της ανακύκλωσης στα σχολεία τους και πώς μπορούν να συμβάλουν οι μαθητές οι ίδιοι σε αυτήν τη διαδικασία. Επίσης, αντάλλαξαν ιδέες για δημιουργικές δραστηριότητες και παιχνίδια που μπορούν να ενσωματωθούν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με τη σημασία της ανακύκλωσης. Μέσω αυτής της ανταλλαγής απόψεων και ιδεών, οι συμμετέχοντες ενισχύθηκαν στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν πιο βιώσιμα και περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένα σχολεία.

live connection

https://docs.google.com/presentation/d/1cBhlNEVCc75aFehc331fy-HapPzafUAgB3QYDGxLI24/edit?usp=sharing

2η συνάντηση εκπαιδευτικών e twinning 2024

Η δεύτερη συνάντηση των εκπαιδευτικών στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού e-Twinning ” Recycle with Steam” πραγματοποιήθηκε με παρόμοιο πνεύμα και στόχο με την πρώτη. Κατά τη διάρκειά της, οι συμμετέχοντες εξέτασαν θέματα που αφορούsσαν την ανακύκλωση και τις εκπαιδευτικές δράσεις που μπορούν να υλοποιηθούν για την προώθησή της. Συζητήθηκαν ιδέες σχετικά με την ανάπτυξη ακόμα πιο αποτελεσματικών προγραμμάτων ανακύκλωσης στα σχολεία, τη δημιουργία περισσότερων εκπαιδευτικών υλικών και δραστηριοτήτων που ενισχύουν τη συνείδηση για την ανακύκλωση, καθώς και την ανταλλαγή πρακτικών εμπειριών από τις διάφορες χώρες που συμμετείχαν. Μέσω αυτών των συζητήσεων,  επεκτείναμε τις γνώσεις μας και ενισχύσαμε τις στρατηγικές μας για την προώθηση της ανακύκλωσης στο εκπαιδευτικό περιβάλλον.

Screenshot 7

 

https://docs.google.com/presentation/d/1W9MQwc2xY62tqt-xHgUPJxwAMfgUNXD79LPDBrgaB7I/edit?usp=sharing

Το χρονοδιάγραμμα του έργου μας

Μετά από διαδικτυακές συναντήσεις και συνεχείς ανταλλαγές απόψεων και μηνυμάτων μεταξύ των εκπαιδευτικών εταίρων του ευρωπαϊκού μας προγράμματος  καταλήξαμε στο εξής χρονοδιάγραμμα του έργου μας! Δείτε το!

https://www.canva.com/design/DAF6_majM-M/IQ_Hjp4b_3EPScihPXD9AQ/edit?utm_content=DAF6_majM-M&utm_campaign=designshare&utm_medium=link2&utm_source=sharebutton

Ευρωπαϊκή εβδομάδα κώδικα

Συμμετείχαμε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα με θέμα την ανακύκλωση και δημιουργήσαμε ένα έργο που αντιπροσωπεύει τις προσπάθειές μας για την προστασία του περιβάλλοντος. Μοιραστήκαμε τον κοινό κώδικα του έργου μας σε διάφορα κοινωνικά δίκτυα, όπως το Facebook, το Twitter και το Instagram, καθώς και με την ομάδα του σχολείου μας , διαδίδοντας τόσο το έργο μας όσο και την αξία της κωδικοποίησης για την αειφορία. Μαζί, μπορούμε να κάνουμε μεγάλη διαφορά στον κόσμο μας!

code week

https://docs.google.com/presentation/d/1eMBAeUGAau0brBmA2IyIRU55oBcdkPTdCMI8ZdOdyds/edit#slide=id.g287fdb7329a_0_1

Μαθητές της Ευρώπης, δάσκαλοι και οι διευθυντές των σχολείων εξέφρασαν τα μηνύματά τους για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου με έμφαση στη σημασία της ψηφιακής ασφάλειας και της υπεύθυνης χρήσης του διαδικτύου. Με μηνύματα που προάγουν την ευαισθητοποίηση και την προστασία των χρηστών, όπως “Μαζί για ένα ασφαλές διαδίκτυο”, “Σεβασμός και ασφάλεια σε κάθε κλικ” και “Η γνώση είναι δύναμη, η ασφάλεια είναι προστασία”, επιδιώκεται η προαγωγή μιας υγιούς και ασφαλούς ψηφιακής κοινότητας. To δικό μας σλόγκαν : “Πρόσεχε!Σκέψου πριν πληκτρολογήσεις! Τίποτα δε χάνεται στο ίντερνετ! Be mindful!Think before you click!Nothing goes away on the internet”. 

safe3 safer1 safer2 safer4 safer5safer6

https://drive.google.com/file/d/14RNsQryBqTAAWEZhcQjnE5xRbBCiGSZv/view?resourcekey

https://docs.google.com/presentation/d/1alEE9SWUg1OKzTMxSeifiKiToiSE8e5yngd7jnLrhB4/edit#slide=id.g4e792a8b8f_3_57