1η συνάντηση εκπαιδευτικών E- twinning 2023

Η πρώτη συνάντηση των εκπαιδευτικών στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος  e-Twinning ”Recycle with Steam” πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο 2023. Κατά τη διάρκειά της, οι συμμετέχοντες συζητήσανε πολλά θέματα που αφορούσαν στην ανακύκλωση και την προώθησή της στο σχολικό περιβάλλον. Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνονται η ανταλλαγή ιδεών και πρακτικών για την προώθηση της ανακύκλωσης, η ενθάρρυνση της συμμετοχής των μαθητών/τριών σε προγράμματα ανακύκλωσης, η δημιουργία εκπαιδευτικών υλικών και πόρων για την ανακύκλωση, καθώς και η ανάπτυξη συνεργατικών δράσεων που προωθούν την ευαισθητοποίηση για την προστασία του περιβάλλοντος μέσω της ανακύκλωσης. Αυτά τα θέματα ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τους στόχους της συνάντησης, προωθώντας την ανταλλαγή γνώσεων και την κοινοτική δράση για την προστασία του περιβάλλοντος.

teacher webinar

https://docs.google.com/presentation/d/1CCqbye9Vd8j69pWLRhnQKBdsBuQd8IdSVVsBQug7WcY/edit#slide=id.g2db904f1ef5_1_0

Δημιουργώ έξυπνα σλόγκαν

Οι μαθητές/τριες της Ευρώπης  δημιουργούν σλόγκαν για την ανακύκλωση με έμπνευση από τη φύση και το περιβάλλον.

Μέσα από τη συνειδητοποίηση της σημασίας της ανακύκλωσης, διατυπώνουν μηνύματα που  προσελκύουν και ευαισθητοποιούν το κοινό.

λογκος

https://www.canva.com/design/DAFwmSINEWE/edit?utm_content=DAFwmSINEWE&utm_campaign=designshare&utm_medium=link2&utm_source=sharebutton

Γονική συναίνεση

Για τη συμμετοχή μας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ”Recycle with Steam” λάβαμε τη γονική συναίνεση . Αυτό αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης και της συμμετοχής μας στην προστασία του περιβάλλοντος. Με την υποστήριξη των γονιών και τη συμμετοχή μας, είμαστε αποφασισμένοι να δράσουμε για τη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος.

consent forms

https://padlet.com/arslanpinartulin/parent-permitions-veli-zin-belgesi-gxr3cgqu638p

Οι συνεργάτες εκπαιδευτικοί του έργου

Με το έργο μας, στοχεύουμε να μεγαλώσουμε έναν παγκόσμιο πολίτη που θα ευαισθητοποιηθεί για τα παγκόσμια προβλήματα και θα έχει τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις ευθύνες να συμβάλει στην επίλυση των τρεχόντων προβλημάτων. Με την ανακύκλωση των απορριμμάτων, στοχεύουμε να αποτρέψουμε τη σπατάλη φυσικών πόρων, να μειώσουμε την ποσότητα των απορριμμάτων και να προστατεύσουμε τον πλανήτη στον οποίο ζούμε ευαισθητοποιώντας σχετικά με την ανακύκλωση. Στο συγκεκριμένο ευρωπαϊκό πρόγραμμα συμμετέχουν οι παρακάτω εκπαιδευτικοί του σχολείου μας με την Στ΄τάξη και άλλους 40 εταίρους.

1 2 3

our partners

Γονική συναίνεση

Για τη συμμετοχή μας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ”Gods and myths: Virtual Museum Night 2024” λάβαμε τη γονική συναίνεση. Αυτό αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης και της συμμετοχής μας στο ταξίδι της γνώσης. Με την υποστήριξη των γονιών και τη συμμετοχή μας, είμαστε έτοιμοι να ανακαλύψουμε τα μυστικά των μύθων!!!

Ξεκινάμε λοιπόν!!

parental forms

GODS AND MYTHS

Στο έργο μας συμμετέχουν 38 μέλη-εκπαιδευτικοί από σχολεία της Ελλάδας, Ισπανίας, Πολωνίας , Κροατίας, Τουρκίας, Βελγίου, Σλοβακίας, Γεωργίας και Ρουμανίας. Τα ευρωπαϊκά σχολεία θα επιτύχουν τη συνεργασία εξερευνώντας και παρουσιάζοντας διάφορες ευρωπαϊκές μυθολογίες (σλαβική, γερμανική, ελληνική ρωμαϊκή). Ταυτόχρονα θα συνεργαστούν κατά τη διερεύνηση του θέματος και παρουσίασή του, με δημιουργία κόμικς, ebook, βίντεο, ταινιών, μουσικής ή τέχνης που θα προβάλλουν καλύτερα το πάνθεον και τους πιο διάσημους μύθους. Ως αποτέλεσμα θα δημιουργηθούν συλλογές εργασιών των μαθητών για κάθε μυθολογία, σε μια ιστοσελίδα που θα είναι το εικονικό μας μουσείο!!

Screenshot 6

Έτοιμοι για τη δημιουργία του εικονικού μας μουσείου 2024!!!
Απολαύστε τη συνεργασία μας μεταξύ Ελλήνων και Κροατών μαθητών και δασκάλων
 και μάθετε για την Ίριδα τη θεά του ουράνιου τόξου από την ελληνική μυθολογία!!!😍  
 Ξεκινούν νέες συνεργασίες με την Kροατή εκπαιδευτικό που συνεργαστήκαμε Xena Elizabeth 
και αυτή είναι η μαγεία του eTwinning!!  

omada