Με εμπροσθοφυλακή τους «γαλάζιους» δημάρχους και περιφερειάρχες, η ΝΔ εξαπολύει νέα επίθεση στην κυβέρνηση, στον τομέα της παιδείας με αφορμή το σχέδιο συγχωνεύσεων σχολείων που εκπόνησε και παρουσίασε.
Από την άλλη μεριά η κυβέρνηση βιαστικά κάνει τις συγχωνεύσεις χωρίς στην ουσία να έχει εξασφαλίσει τις απαραίτητες υποδομές , ενδεχομένως κάτω από έντονες πιέσεις εξαιτίας των παρενεργειών της οικονομικής κρίσης που όλοι γνωρίζουμε.
Πολλά σχολεία της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ετοιμάζονται για καταλήψεις και γενικά επικρατεί ένα αλαλούμ στο χώρο της Παιδείας.
Προσωπικά πιστεύω ότι αν η Κυβέρνηση έβαζε βαθιά το χέρι στην τσέπη και φρόντιζε για την έγκαιρη χρηματοδότηση των νέων Δήμων ώστε να δημιουργήσουν τις απαραίτητες υποδομές , θα έπειθε τον κόσμο για τις προθέσεις της και δεν θα υπήρχαν αντιδράσεις ,γιατί μ’ αυτόν τον τρόπο θα υλοποιούνταν όλοι οι παιδαγωγικοί στόχοι με τη λειτουργία πολυθεσίων σχολείων που σαφέστατα προσφέρουν καλύτερη ποιότητα εκπαίδευσης.
Για παράδειγμα πέρα από τα υφιστάμενα διδακτήρια , ουσιαστικό θα ήταν η κάθε διευρυμένη σχολική μονάδα να έχει το σχολικό λεωφορείο με τον απαραίτητο συνοδό για την έγκαιρη και ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών.
Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.