Φτιάξε καρδιά μου το δικό σου παραμύθι!

 

Παραμύθι

Τίτλος: Το αυτοκίνητο που ήθελε να αλλάξει το χρώμα από τις ρόδες του

Συγγραφέας: Λευτέρης

Εικονογράφηση: Λευτέρης 

 

Μια φορά κι έναν καιρό, όχι μακριά από εδώ, ήταν ένα αυτοκίνητο που δεν του άρεσε το χρώμα που είχαν οι ρόδες του. Ήταν μαύρες, μαύρες κι άραχνες. – Θέλω τις ρόδες μου κόκκινες σαν τις παπαρούνες, κίτρινες σαν τον ήλιο, γαλάζιες σαν τη θάλασσα και τον ουρανό. Πράσινες σαν το χορτάρι, ή άσπρες σαν τα σύννεφα. Το μαύρο χρώμα δεν μου αρέσει καθόλου.

 

Κι έτσι αποφάσισε να πάει στη ¨Χονδρούλα¨ Χώρα, όπου όλα είναι στρογγυλά. Από τα λουλούδια μέχρι τα σπίτια. – Ίσως εκεί οι ρόδες να είναι πολύχρωμες, σκέφτηκε. Μόλις έφθασε πήγε να βρει τη βασίλισσα Χονδρουλίτσα στο στρογγυλό παλάτι της. Τη βρήκε πάνω στο πατίνι της να κάνει τον γύρο του βασιλικού κήπου. Αλλά τι να δει! Και οι ρόδες του πατινιού της ήταν μαύρες. Ύστερα βγήκε στους κυκλικούς δρόμους της χώρας και ανακάλυψε πως όλα τα αυτοκίνητα και τα λεωφορεία είχαν μαύρες ρόδες. Έφυγε στενοχωρημένο και από τα μάτια του έτρεχαν μαύρα δάκρυα.

 

Καθώς οδηγούσε δακρυσμένο, βλέπει ξαφνικά μπροστά του το ουράνιο τόξο. Δεν το σκέφτηκε καθόλου, ανεβαίνει κατευθείαν πάνω του και τι να δει! Οι ρόδες του έγιναν χρωματιστές όπως τα χρώματα του ουράνιου τόξου και έλαμπε ολόκληρο από τη χρυσόσκονη του ήλιου. 

 

Το όνειρό του έγινε πραγματικότητα. Τώρα ήταν ένα χαρούμενο αυτοκίνητο με χρωματιστές ρόδες!!!