Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων – 4 Απριλίου

Σήμερα, 4 Απριλίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, η οποία καθιερώθηκε με πρωτοβουλία των ολλανδικών φιλοζωικών οργανώσεων. Δεν πρόκειται για μία  ημέρα γιορτής. Έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει όλους μας, τη διεθνή κοινότητα και τον καθένα μας ξεχωριστά,  σχετικά με την τύχη των αδέσποτων ζώων.

Στον πλανήτη μας υπολογίζεται πως υπάρχουν περίπου 600 εκατομμύρια αδέσποτα ζωάκια, τα οποία χρειάζονται τη βοήθειά μας. Είναι πληγωμένα, πεινασμένα, διψασμένα, κρυώνουν τον Χειμώνα και ζεσταίνονται το Καλοκαίρι. Έχουν ανάγκη τη φροντίδα μας για να ζουν σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Με ποιους τρόπους μπορούμε να δείχνουμε την αγάπη μας σε αυτά τα αδύναμα και απροστάτευτα πλάσματα; Να πιέζουμε τον δήμο μας για τη στείρωση και την περίθαλψή τους. Να αφήνουμε λίγη τροφή και νερό έξω από την πόρτα μας όποτε μπορούμε. Να λέμε στη μαμά και τον μπαμπά να στειρώσουν το σκυλάκι ή τη γατούλα μας. Να τους φερόμαστε με στοργή και αγάπη. Και αν θέλουμε να έχουμε ένα κατοικίδιο, να  το υιοθετούμε με υπευθυνότητα,  σώζοντας ένα πλάσμα από τον δρόμο.

Ο Μαχάτμα Γκάντι, ένας Ινδός στοχαστής, είπε πως «Το μεγαλείο και η ηθική πρόοδος ενός έθνους μπορούν να κριθούν από τον τρόπο που φέρεται στα ζώα».

Και μην ξεχνάμε: Υιοθετούμε αδέσποτα ζωάκια και δεν τα αγοράζουμε.

Πηγή βίντεο: ΚΔΑΠ Δήμος Λαρισαίων