Η ιστορία ενός αδέσποτου σκύλου!

Αδέσποτο ζώο είναι κάθε ζωάκι συντροφιάς το οποίο είτε δεν έχει σπιτάκι, γεννήθηκε και ζει στο δρόμο είτε βρέθηκε για κάποιο λόγο μακριά από το σπιτάκι του και τους ανθρώπους που το φρόντιζαν.

Πολλά ζωάκια έγιναν αδέσποτα γιατί οι άνθρωποι που τα φρόντιζαν και τα αγαπούσαν δε τα ήθελαν πια και τα άφησαν στο δρόμο. Αυτά τα ζωάκια έκαναν μωράκια που ζούσαν και αυτά στο δρόμο και με αυτόν τον τρόπο τα αδέσποτα αυξάνονται.

Μια τέτοια ιστορία είναι και η ιστορία ενός σκυλάκου, του Ξουτ. Οι άνθρωποι που το φρόντιζαν τον άφησαν στο δρόμο και ο Ξουτ έγινε αδέσποτος. Ας δούμε την ιστορία του….

 

Για τον Ξουτ όλα πήγαν καλά και στο τέλος βρήκε ξανά σπιτάκι και κάποιον να τον αγαπά και να τον φροντίζει. Όμως δεν είναι όλα τα αδέσποτα ζωάκια τόσο τυχερά.

Δεν ξεχνάμε :

  • Tα ζώα δεν είναι παιχνίδια. Υιοθετούμε ζωάκι μόνο όταν ξέρουμε ότι θα είμαστε υπεύθυνοι, θα το φροντίζουμε και θα το αγαπάμε για πάντα!
  • Δεν αγοράζουμε ζωάκια αλλά υιοθετούμε!
  • Αν δεν μπορούμε να φιλοξενήσουμε στο σπίτι μας κάποιο ζωάκι πάντα μπορούμε να βάζουμε νεράκι και φαγητό στα αδέσποτα!
  • Δεν χτυπάμε και δεν κακοποιούμε τα ζώα. Πονάνε , λυπούνται και νιώθουν όπως και εμείς. Κάποια ζωάκια που ζουν στο δρόμο  είναι άγρια. Αυτό συμβαίνει γιατί κάποιος πριν τα κακοποίησε και τα χτύπησε.
  • Αγαπάμε και φροντίζουμε τα ζώα!!!!

Πηγή :You tube.gr- Η χώρα των παραμυθιών