Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Όλοι μας γνωρίζουμε τον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, τον μεγάλο Δανό παραμυθά. Στο νηπιαγωγείο μας έχουμε διαβάσει πολλά από τα βιβλία του, όπως το ασχημόπαπο, τη τοσοδούλα, τη βασίλισσα του χιονιού, το αηδόνι του αυτοκράτορα, τα καινούρια ρούχα του αυτοκράτορα, τον μολυβένιο στρατιώτη, το κοριτσάκι με τα σπίρτα, τη μικρή γοργόνα, τη βοσκοπούλα και τον καπνοκαθαριστή.

Ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν γεννήθηκε στις 2 Απριλίου, πριν 200 χρόνια περίπου. Αυτή η ημέρα, δηλαδή η ημέρα των γενεθλίων του, καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου! Μια ημέρα πολύ σημαντική. Ξέρετε γιατί;

Γιατί το βιβλίο μας κρατά συντροφιά και μπορεί να γίνει ένας από τους καλύτερους μας φίλους. 

Γιατί με ένα βιβλίο διασκεδάζουμε, χαλαρώνουμε, μαθαίνουμε καινούργια πράγματα, ταξιδεύουμε σε κόσμους μαγικούς, μεταμορφωνόμαστε σε παραμυθένιους ήρωες, ζούμε φανταστικές περιπέτειες.

Γιατί με ένα βιβλίο πετάμε!

Γιατί σε ένα βιβλίο όλα μπορούν να συμβούν!

Δραστηριότητα:

α) Όλοι στο σπίτι σας έχετε βιβλία και κάποια από αυτά ίσως να είναι τα αγαπημένα σας. Η αλήθεια είναι πως όλοι έχουμε κάποιο αγαπημένο βιβλίο. Τι θα λέγατε να τα παρουσιάσετε στους συμμαθητές και τους φίλους σας; Να τα γνωρίσουν κι εκείνοι; Και ποιος ξέρει… Ίσως  ανακαλύψετε κοινά ενδιαφέροντα και προτιμήσεις. Και ίσως αργότερα, αν φυσικά θέλετε, να τα ανταλλάξετε και να τα μοιραστείτε.

Φωτογραφηθείτε με το αγαπημένο σας βιβλίο κρατώντας το με τα δυο σας χέρια μπροστά από το πρόσωπό σας, έτσι ώστε να καλύπτει το πρόσωπό σας και να φαίνεται καθαρά το εξώφυλλο με τον τίτλο, τον συγγραφέα, τον εικονογράφο και τις εκδόσεις. Στείλτε μας τις φωτογραφίες για να τις δημοσιεύσουμε στο ιστολόγιο του σχολείου μας. Αν θέλετε, μπορείτε να μας στείλετε περισσότερα από ένα βιβλία.

β) Αν θέλετε, μπορείτε να ζωγραφίσετε το εξώφυλλο του αγαπημένου σας βιβλίου και να μας το στείλετε.

Αφήστε μια απάντηση