Ένα Καραμελόδεντρο στην αυλή του Νηπιαγωγείου Αγίου Νικολάου Βόνιτσας

Παιδιά καλημέρα!

Σήμερα πρωί – πρωί μια έκπληξη μας περίμενε  στην αυλή του νηπιαγωγείου μας. Καταμεσής στον κήπο έστεκε ένα μεγάλο Καραμελόδεντρο. Από τα κλαδιά του ξεχύνονταν βροχή πολύχρωμες καραμέλες, χρωματιστά ζαχαρωτά, λαχταριστά γλειφιτζούρια και λουκουμάκια με ζάχαρη άχνη που στραφτάλιζε στις πρωινές ηλιαχτίδες. Τα γλειφιτζούρια κρέμονταν από τα κλαδιά με κόκκινες κλωστές παραμυθιών,  οι καραμέλες και τα ζαχαρωτά με άσπρες συννεφοκλωστές  και τα λουκουμάκια με αποκριάτικες κορδέλες. Στην κορυφή του δέντρου έλαμπε ένα πεφταστέρι και ολόγυρα χόρευαν ανάλαφρα μωβ, κίτρινες και τριανταφυλλί  πεταλουδίτσες.

Μείναμε με το στόμα ανοικτό!

  • Από πού ξεφύτρωσες εσύ; το ρωτήσαμε με μια φωνή.
  • Από τη χώρα των Ζαχαρωτών. Κάνω τον γύρο του κόσμου σε μία ημέρα, για να κεράσω όλους με τους γλυκούς μου καρπούς και να ευχηθώ καλό μήνα. Ελάτε, πάρτε όσα ζαχαρωτά θέλετε κι ακόμα παραπάνω!
  • Ευχαριστούμε πολύ. Από ένα θα πάρουμε. Χωρίς να θέλουμε να σε προσβάλλουμε, τα πολλά γλυκίσματα δεν κάνουν καλό στην υγεία.
  • Τα δικά μου ζαχαρωτά είναι γεμάτα βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά. Περιέχουν γάλα από μακρινούς γαλαξίες, νέκταρ και βασιλικό πολτό, δάκρυα χαράς, άρωμα από τετράφυλλο τριφύλλι και χρώματα ουράνιου τόξου. Ένα ζαχαρωτό τη μέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα!

Πήραμε κι εμείς ένα καλάθι κι αρχίσαμε να το γεμίζουμε με τους γλυκούς καρπούς. Ύστερα το Καραμελόδεντρο τεντώθηκε, ξεδιπλώθηκε, στροβιλίστηκε στο απαλό φύσημα του ανέμου και αφού μας ευχήθηκε καλή Πρωταπριλιά, χάθηκε ανάλαφρα στο απέραντο γαλάζιο του ανοιξιάτικου ουρανού.

Καλή Πρωταπριλιά και καλό μήνα παιδιά

            Οι κυρίες σας