Παίζουμε με τα όσπρια;

Μένετε σπίτι και βαριέστε; Τα σχολεία είναι κλειστά, οι γονείς σας λείπουν στη δουλειά ή έχουν δουλειές στο σπίτι κι εσείς θέλετε να περάσετε δημιουργικά και ευχάριστα τον χρόνο σας.

Να μια διασκεδαστική ιδέα!!!

Ανοίγετε το ντουλάπι της κουζίνας με τα όσπρια (πάντα με την άδεια και τη βοήθεια της μαμάς ή του μπαμπά). Μπορείτε να διαλέξετε ό,τι θέλετε: ρεβίθια, φασόλια γίγαντες, φασόλια μαυρομάτικα, φακές….. Για αρχή ας ξεκινήσουμε από δύο. Βάζετε μια μικρή ποσότητα από το καθένα σε ένα ταψάκι και ανακατεύετε καλά. Τώρα θα πρέπει να τα ξεχωρίσετε και να φτιάξετε ομάδες σε μικρά μπολάκια. Μία ομάδα με φασόλια, μία με ρεβίθια. Πόσο γρήγοροι είστε; Πάμε ξανά!

Έχουμε στο σπίτι παρέα;

  • Ο καθένας παίρνει μπροστά του ένα μπολάκι με ίση ποσότητα από όσπρια και θα πρέπει να τα ξεχωρίσει φτιάχνοντας ομάδες, όπως πριν. Ποιος είναι ο πιο γρήγορος;
  • Φυσάμε τα όσπρια με ένα καλαμάκι προσπαθώντας να τα φθάσουμε από τη μια άκρη που ορίσαμε ως αφετηρία, στο τέρμα. Για παράδειγμα, από τη μια άκρη του τραπεζιού στην άλλη. Ποιανού το ρεβίθι έφθασε πρώτο;
  • Γεμίζουμε το κουτάλι μας με όσπρια και τα μεταφέρουμε σε ένα σημείο που έχουμε ορίσει από πριν, προσέχοντας να μη μας πέσουν στο έδαφος. Τα αδειάζουμε σε ένα μπολ και ξανά πίσω γρήγορα,  ώσπου να μεταφέρουμε όλα μας τα όσπρια.

Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε καλαμπόκι, ρύζι ή ζυμαρικά.

Καλή διασκέδαση!!

Αφήστε μια απάντηση