Ώρα της Γης 2021: Απόψε σβήνουμε συμβολικά τα φώτα για μία ώρα

Σβήνουμε τα φώτα για μια ώρα το Σάββατο 27/03/2021,  8.30 μ.μ. – 9.30 μ.μ..

H Ώρα της Γης είναι μία παγκόσμια δράση που διοργανώνεται από το WWF (οργάνωση που αγωνίζεται για την προστασία του περιβάλλοντος),  μία φορά τον χρόνο στα τέλη Μαρτίου. Κάθε χρόνο ενθαρρύνονται οι άνθρωποι, οι κοινότητες, οι επιχειρήσεις και οι κρατικοί φορείς, να σβήνουν τον ηλεκτρικό φωτισμό που δεν τους είναι απαραίτητος για εξήντα λεπτά, από τις 8:30 μμ έως τις 9:30 μμ, ώστε να εξοικονομείται ενέργεια, σε μία συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Φέτος στη χώρα μας θα συμμετάσχουν σβήνοντας τα φώτα, η Ακρόπολη, ο Λευκός Πύργος, η Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, το Μέγαρο Μουσικής, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, το Ρωμαϊκό Ωδείο στην Πάτρα, το Κάστρο Μονεμβασιάς, το Κάστρο Άμφισσας, καθώς και πολλοί δήμοι σε όλη τη χώρα. Στην Παγκόσμια Ημέρα της Γης θα συμμετάσχει και η Προεδρία της Δημοκρατίας καθώς τα φώτα στο Προεδρικό Μέγαρο θα σβήσουν, συμβολικά, από τις 20:30 έως τις 21:30.

Επιπλέον, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Οργάνωση, «το Σάββατο, την Ώρα της γης, έχουμε ετοιμάσει για εσένα μια πολύ ωραία έκπληξη! Στις 20:30 σβήσε τα φώτα, μπες και παρακολούθησε την μεγάλη μουσική γιορτή που σε περιμένει στον ιστότοπο:

https://www.youtube.com/watch?v=jUFdhtIrS-A  

Μια άλλη επιλογή είναι να αφηγηθείτε παραμύθια ο ένας στον άλλον και γιατί όχι, να φτιάξετε το δικό σας παραμύθι με αφορμή την ώρα της Γης. Και βέβαια, μην ξεχάσετε να μας το στείλετε.

Αφήστε μια απάντηση