Δράση για τον Πλανήτη

Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί συναντιόμαστε στο σταθμό μετρό Ακρόπολη και γεμίζουμε τους δρόμους της Αθήνας με τον ρυθμό μας στέλνοντας σε όλους ένα μήνυμα δράσης κατά της κλιματικής αλλαγής. Βάλτε άνετα ρούχα, πείτε το σε φίλους, φέρτε τα παιδιά , τα κατοικίδια  και όποιον άλλον θέλετε και ελάτε να περπατήσουμε μαζί για το κλίμα από την Ακρόπολη μέχρι την πλατεία Συντάγματος! Η διαδρομή θα συνοδεύεται από μουσική και δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. Ραντεβού εκεί!

Οι κλιματικές αλλαγές είναι εδώ. Το βλέπουμε στον τρόπο που έχει αλλάξει το κλίμα της Ελλάδας, αλλά και με τη συχνότητα και την ορμή που εμφανίζονται ακραία καιρικά φαινόμενα. Επηρεάζουν τις ζωές μας και είναι μία πραγματική απειλή για τη χώρα και τις επόμενες γενιές.

Κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Συνόδου του ΟΗΕ για το Κλίμα, και μόλις δύο μήνες μετά την προειδοποίηση της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή ότι ο πλανήτης μας δεν αντέχει αύξηση της θερμοκρασίας πάνω από 1,5°C, περπατάμε στην Αθήνα μαζί με φορείς, οργανώσεις, κοινότητες, κινήματα, πρωτοβουλίες και πολίτες για να απαιτήσουμε άμεσα μέτρα για την προστασία μας, αλλά και των παιδιών μας, από τις κλιματικές αλλαγές. Είναι δικαίωμά μας!

Συνδιοργανωτές (μέχρι στιγμής): ΑΡΣΙΣ_Δράσεις στην Ήπειρο, Γιατροί Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ), Διεθνής Αμνηστία – Ελληνικό Τμήμα, Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων, Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, Οργάνωση Γη , Πλέγμα, Πολιτιστικός Σύνδεσμος Ελλάδα-Πακιστάν, Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστώ, Greenpeace , HIGGS, WWF Ελλάς