Πασχαλινές Κατασκευές

Πάσχα χωρίς κατασκευή από τα χεράκια μας;;; Γίνεται;;;;;

Μα όχι φυσικά!!!

Δεν πειράζει που μπορεί να μην έχουμε πολλά υλικά σπίτι. Φρόντισα να σας βρω όσο γίνεται πιο απλές κατασκευές για να στολίσετε το δωμάτιό σας!

Ακόμα και αν δεν έχετε χρωματιστά χαρτόνια, πάρτε λευκές σελίδες και χρωματίστε τες μετά με τους μαρκαδόρους σας! Θα είναι το ίδιο χαριτωμένες, γιατί θα είναι από τα χεράκια σας!

Σας αφήνω 2-3 επιλογές να διαλέξετε αυτή που σας αρέσει περισσότερο και είναι πιο εύκολη.

Πολλά είπαμε! Φύγαμε για δημιουργία!!!

 

Πασχαλινά Έθιμα

Παιδιά μου όμορφα, στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε με τη βοήθεια κάποιου μεγαλύτερου να βρείτε και να γνωρίσετε κάποια από τα πιο γνωστά έθιμα του Πάσχα. 

Συνήθειες δηλαδή, που εμείς οι Έλληνες κάνουμε κάθε χρόνο το Πάσχα, γιατί έτσι τα μάθαμε από τον παππού και τη γιαγιά κι εκείνοι από τους προπαππούδες.

Είμαι σίγουρη ότι πολλά από αυτά ήδη τα ξέρετε. Μήπως υπάρχουν και κάποια άλλα έθιμα που κάνουμε εμείς εδώ στην Κάλυμνο; Ποια είναι αυτά; Θα ήθελα πολύ να μου τα θυμίσετε!

 

Πασχαλινοί μύθοι και παραμύθια_Παιδική ταινία η ζωή του Χριστού

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε δύο γνωστούς μύθους για τις παπαρούνες και τον κοκκινολαίμη. Αναφέρονται στο πώς αυτά τα πλάσματα απέκτησαν το κόκκινο χρώμα τους. 

Επίσης, θα βρείτε ένα βίντεο  με ένα συγκινητικό παραμύθι που λειτουργεί και ως διδακτική ιστορία. Επειδή τα κείμενα είναι μακροσκελή, διαβάστε τα εσείς στα παιδιά και αφήστε τα να ζήσουν τη μαγεία των ιστοριών. 

Παιδάκια μου, όπως σας υποσχέθηκα έψαξα και βρήκα το παραμυθάκι για τις παπαρούνες! Μαζί βρήκα κι ακόμα δύο, που είμαι σίγουρη ότι θα τα καταλάβετε και θα τα απολαύσετε! Περιμένω να μου γράψετε ποιο απ’ όλα σας άρεσε περισσότερο και γιατί!

Παπαρούνες, τα λουλούδια της Ελπίδας



Λήψη αρχείου

Η παπαρούνα και ο κοκκινολαίμης



Λήψη αρχείου

 

Τα τρία δέντρα

 

Φυσικά, αν ήμασταν στην τάξη μας, σίγουρα θα βλέπαμε κάποια αποσπάσματα από τη ζωή του Χριστού. Γι΄αυτό σκέφτηκα να σας βάλω εδώ το βίντεο και να σας αφήσω να το απολαύσετε μαζί με τους δικούς σας!

Πασχαλινή Εργασία

Καλημέρα σε όλους και καλή Μεγάλη Εβδομάδα!

Σήμερα, αντί για τα ημερήσια καθήκοντα, σας ανεβάζω την Πασχαλινή Εργασία των παιδιών. Μπορεί να συμπληρώνεται καθ’ όλο το διάστημα των διακοπών και να σταλεί είτε ενιαία, είτε αποσπασματικά με φωτογραφίες.

Παράλληλα, παρακολουθήστε και τις επόμενες αναρτήσεις στην ενότητα της Δημιουργικής Απασχόλησης, καθώς θα βρείτε ενδιαφέρουσες πασχαλινές προτάσεις και υλικό για τα παιδιά μας.

Η επιστροφή μας στην ψηφιακή τάξη, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη του Πάσχα, 23-4-2020.

Καλό Πάσχα σε όλους, καλή Ανάσταση!!!



Λήψη αρχείου

 

Ώρα για Πασχαλινό Παιχνίδιιι!!! Μπορείς να διαλέξεις όποιο σου αρέσει περισσότερο, ή γιατί όχι, και όλα! Καλή διασκέδαση!!!!

Τα δωρεάν online παιχνίδια πάρθηκαν από την ηλεκτρονική διεύθυνση:  https://www.popi-it.gr/giortes/pasxa/on-line-paixnidia/