Διαδικτυακή Online Επικοινωνία μέσω Webex

Καλημέρα σε όλους!

Θα ήθελα μέσα από αυτό το μήνυμά μου, να εκφράσω τη βαθιά ικανοποίηση και ανακούφιση μου για τη χτεσινή πρώτη μας προσπάθεια να συνδεθούμε όλοι ζωντανά, προκειμένου να ιδωθούμε και να πούμε τα νέα μας μετά από καιρό.

Το αποτέλεσμα ήταν, δόξα τω Θεώ, μακράν καλύτερο από το αναμενόμενο μιλώντας σε τεχνικό επίπεδο. Ταυτόχρονα, η μεγάλη ανταπόκριση από το σύνολο, σχεδόν της τάξης μας, με γέμισε μεγάλη χαρά και συγκίνηση. Το ίδιο φάνηκε να ισχύει και για τα παιδιά μας.

Φυσικά δεν έλειψαν και κάποια μικρά τεχνικά προβλήματα, όπως ο ήχος και η σύνδεση. Παρόλα αυτά, οι περιπτώσεις αυτές ήταν ελάχιστες και στην περίπτωση του ήχου, ευτυχώς το πρόβλημα αποκαταστάθηκε εύκολα.

Να ευχαριστήσω λοιπόν, σε αυτό το σημείο εσάς τους γονείς, τα μεγαλύτερα αδέρφια, αλλά και τους παππούδες και τις γιαγιάδες, που ξεπεράσατε τον εαυτό σας σε επίπεδο τεχνογνωσίας και τελικά τα καταφέρατε! Τα καταφέραμε!!!

Με τα παραπάνω ως σκέψεις, θα ήθελα με χαρά να σας ενημερώσω ότι η ζωντανή εξ’ αποστάσεως επικοινωνία θα συνεχιστεί, προκειμένου να διατηρηθεί, όσο γίνεται, πιο «ζεστή» η επαφή ανάμεσά μας. Είναι κάτι, που όλοι μας το έχουμε μεγάλη ανάγκη! Επίσης, θέλω να διευκρινίσω, ότι αυτού του είδους η σύνδεση θα έχει μόνο επικοινωνιακό/συναισθηματικό χαρακτήρα, και όχι εκπαιδευτικό.

Πιο συγκεκριμένα, μία φορά την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα στις 12:00 μμ θα συνδεόμαστε, όπως χτες μέσω Webex, για να βλέπουμε ο ένας τον άλλο και να λέμε τα νέα της εβδομάδας που πέρασε. Κάθε Δευτέρα στο σχολείο, αφιερώναμε αρκετό χρόνο για να πούμε, πώς περάσαμε το Σαββατοκύριακο. Το ίδιο θα κάνουμε τώρα, αναφερόμενοι ωστόσο, στα νέα όλης της εβδομάδας. Συμπληρωματικά, θα μπορούσαμε να παρουσιάζουμε μεταξύ μας εργασίες, όπως συνέβη χτες με τα φυτά. Στόχος, είναι να αισθανθούμε ότι ναι μεν, απομακρύνθηκαν τα σώματά μας από την τάξη, αλλά όχι οι ψυχές μας και η σκέψη μας.

Επίσης, να διευκρινίσω, ότι σε καμία περίπτωση, δεν θα γίνει παράδοση νέας διδακτέας ύλης μέσω του Webex. Εάν, δοθεί οδηγία από το Υπουργείο για να προχωρήσει η ύλη παρακάτω, τότε αυτό, θα πραγματοποιηθεί μέσω βιντεομαθημάτων, τα οποία θα βρίσκετε πάντα αναρτημένα στο Blog μας.

Εφόσον ανακοινώθηκε ότι παρατείνεται η απομάκρυνσή μας από τα σχολεία έως 10 Μαΐου, το πρόγραμμα για την online επικοινωνία μας, διαμορφώνεται ως εξής:

Δευτέρα 27/4/2020   12:00 μμ

Δευτέρα 4/5/2020     12:00 μμ

Παραδοσιακά Καλύμνικα Κάλαντα Λαζάρου

Μιας και αύριο είναι το Σάββατο του Λαζάρου, και κανονικά θα βγαίναμε στη γειτονιά να πούμε τα κάλαντα, σκέφτηκα ότι θα ήταν ωραία να ακούγαμε τα δικά μας καλύμνικα κάλαντα… Και γιατί όχι; Να τα τραγουδήσουμε κι εμείς μέσα στο σπιτικό μας!

Και του χρόνου μας με υγεία!

 

 

Το δέντρο που έδινε_Βίντεο

Δες το βίντεο «Το δέντρο που έδινε» από το γνωστό παραμύθι του Σελ Σιλβερστάιν.

Έπειτα, ζωγράφισε ένα διαφορετικό τέλος που θα έδινες εσύ στο παραμύθι! Ανυπομονώ να δω τη φαντασία σου στο χαρτί!

 

 

Καθήκοντα 10-4-2020

Καλημέρα!

Τα καθήκοντα θα πρέπει να συμπληρωθούν και να σταλούν με φωτογραφία για διόρθωση, την ίδια μέρα 10-4-2020.



Λήψη αρχείου

Ώρα για παιχνίδι!

https://player.quizalize.com/quiz/9260a9c1-aaef-4678-8776-6dfcdc606ea9/?fbclid=IwAR1Zjx93o7k42o4jAmOJIJi75GH60XPeO2I29J8rwsum2P0PMEjI34fyHxA

 

Δημιουργός του παραπάνω παιχνιδιού είναι η Κοκκινάκη Γεωργία.