Δραστηριότητα- Web 2.0 Εργαλεία

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων που έχετε να  υλοποιήσετε στο μάθημα επιλογής της Πληροφορικής σας δίνονται τα παρακάτω Web 2.0 Εργαλεία προκειμένου να διερευνήσετε και να  δημιουργήσετε ένα έργο. Καλή επιτυχία!!

sumopaint 

Προσφέρει ένα γρήγορο περιβάλλον επεξεργασίας εικόνας. Οι μαθητές σας μπορούν να ξεκινήσουν είτε από έναν λευκό καμβά είτε να επεξεργαστούν κάποια εικόνα που έχουν στον υπολογιστή τους ή ακόμα δίνοντας και ένα URL μιας εικόνας. Όπως μπορείτε να δείτε στην εικόνα που ακολουθεί παρέχονται όλα τα βασικά εργαλεία επεξεργασίας εικόνας και μάλιστα υπάρχει και ελληνικό περιβάλλον (αν και η μετάφραση είναι πολλές φορές αποτυχημένη – μοιάζει αυτόματη). Αφού τελειώσετε με την επεξεργασία της εικόνας σας μπορείτε να την αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας σε μορφή png, jpg ή sumo (με δυνατότητα να συνεχίσετε την επεξεργασία της).

toonDoo

Είναι μια Web 2.0 εφαρμογή για να δημιουργήσετε κόμικς γρήγορα και εύκολα.

Powtoon

Mε αυτό το εργαλείο μπορούμε να δημιουργήσουμε εντυπωσιακά βίντεο. Η λογική είναι ότι ξεκινάς με ένα έτοιμο καλοσχεδιασμένο πρότυπο και πάνω σε αυτό χτίζεις προσθέτοντας έξτρα διαφάνειες, αλλάζοντας τα κείμενα και προσθέτοντας άλλα έτοιμα σχέδια και εικόνες. Φυσικά, αφού μιλάμε για βίντεο, οι παρουσιάσεις που φτιάχνονται με το PowToon συνοδεύονται από μουσική είτε από τα έτοιμα μουσικά θέματα που σας προσφέρει είτε ανεβάζοντας οποιοδήποτε mp3 αρχείο από τον υπολογιστή σας. Αν θέλετε παρέχετε και η δυνατότητα να ηχογραφήσετε τον εαυτό σας να παρουσιάζει με την μουσική να συνυπάρχει. Όταν τελειώσετε την βιντεοπαρουσίασή σας μπορείτε να την μεταφορτώσετε στο youtube ή να την ενσωματώσετε σε οποιαδήποτε άλλη ιστοσελίδα

TimeRime

Χρονοδιάγραμμα (στα αγγλικά timeline) είναι μια οριζόντια γραμμή που αναπαριστά τον χρόνο πάνω στην οποία σημειώνουμε διάφορα γεγονότα, είτε αυτά συνέβησαν στιγμιαία είτε είχαν διάρκεια, δηλαδή στιγμή έναρξης και λήξης.

 

padlet

παρέχει έναν τοίχο στον οποίο οι χρήστες του μπορούν να αναρτήσουν (σαν να είναι χαρτάκια σημειώσεων) οτιδήποτε θέλουν, όπως κείμενο, εικόνες, ήχους, βίντεο κ.λ.π.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *