Ο πρώτος ιός έκανε την εμφάνιση του τη δεκαετία του 70 στο ARPANET τον πρόδρομο του Διαδικτύου. Μέσω του λειτουργικού συστήματος TENEX, που χρησιμοποιούσε τότε το ARPANET, μπορούσε να χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε σύνδεση γινόταν με το δίκτυο για να μολύνει τους συνδεδεμένους υπολογιστές. Σύντομα όμως έκανε την εμφάνιση του ένα άλλο πρόγραμμα, το “Reaper”, το οποίο ανίχνευε τον ιό και τον διέγραφε.

Το 1982 ο δεκαπεντάχρονος τότε Richard Skrenta θέλοντας να κάνει ένα αστείο στους φίλους του δημιούργησε έναν νέο ιό τον Cloner που έτρεχε σε υπολογιστές Apple. Τον αποθήκευσε σε μια δισκέτα και την έδωσε σε φίλους και γνωστούς του . Όταν ο υπολογιστής εκκινούσε από τη μολυσμένη δισκέτα ο ιός αντιγραφόταν μόνος του σε όποια άλλη δισκέτα είχε εκείνη τη στιγμή πρόσβαση ο υπολογιστής.

Γρήγορα διαδόθηκε στους υπολογιστές πολλών συμμαθητών του αλλά και του καθηγητή του των Μαθηματικών, εξασφαλίζοντάς του έτσι μια θέση στην ιστορία των ιών.

Ο πρώτος ιός που εμφανίστηκε στους προσωπικούς υπολογιστές ήταν o Brain, γνωστός και ως Ashar. Δημιουργήθηκε στο Πακιστάν το 1986 από τους αδελφούς Basit και Amjad Farooq Alvi.

Από τότε έως σήμερα έχουν δημιουργηθεί και κυκλοφορήσει χιλιάδες ιοί, αρκετοί από τους οποίους είναι πολύ επικίνδυνοι, όταν προσβάλλουν κάποιο υπολογιστικό σύστημα ή δίκτυο.

Δραστηριότητες για την επεξεργασία κειμένου

Α’ γυμνασίου, Κεφάλαιο 10 σχολικού βιβλίου Πληροφορικής

Ενημερωτικό βίντεο

 

…και μια παρουσίαση

Δείτε το στο slideshare.net

 

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ_Audacity

Αρχεία ήχου

typewriter

telephone-ring

 

Ας δούμε τι μάθαμε, για την εικόνα και τον ήχο !

Φύλλο αξιολόγησης για Εικόνα-‘Ηχο

Κείμενο για τον κυβισμό     Cubism

Αρχικές εικόνες

Κολλάζ εικόνων κυβιστικού ύφους

kolaz_cubism

 

 

 

 

Δ1 – “Εικόνες και επεξεργασία τους”

Ας φτιάξουμε γιορτινές κάρτες με τη βοήθεια της οnline επεξεργασίας εικόνας και της δημιουργίας κολάζ !

  1. Μπείτε στο google και βρείτε 3-5 εικόνες με θέμα τα “Χριστούγεννα” ή την “Πρωτοχρονιά”.
  2. Αποθηκεύστε τις στον υπολογιστή σας, σε φάκελο με την ονομασία “πολυμέσα_το_όνομά_σας” (π.χ. πολυμέσα_Τσαπατώρη)
  3. Μπείτε στην ιστοσελίδα του προγράμματος επεξεργασίας εικόνων Pixlr . Το συγκεκριμένο πρόγραμμα μας επιτρέπει να επεξεργαστούμε εικόνες με ποικίλους τρόπους (φωτεινότητα, σκιές, φίλτρα, πλαίσια, εισαγωγή κειμένων, κλπ) και επιπλέον να δημιουργήσουμε κολάζ φωτογραφιών.
  4. Από την αρχική σελίδα επιλέξτε την δημιουργία κολάζ και έπειτα διαλέξτε τη μορφή του. Κάνοντας “κλικ” πάνω σε κάθε τμήμα του κολάζ θα φορτώσετε (από τον υπολογιστή σας) τις φωτογραφίες που είχατε επιλέξει και αποθηκεύσει στο 1ο και 2ο βήμα.
  5. Τώρα είστε έτοιμοι να επεξεργαστείτε το κολάζ κάνοντας χρήση των επιλογών του προγράμματος. Πειραματιστείτε με τα διάφορα φίλτρα, προσθέστε κείμενο, βάλτε στολίδια γιορτινά και ευχηθείτε ηλεκτρονικά

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ !

Όλες οι κάρτες θα παρουσιαστούν στο blog του σχολείου, γι’ αυτό να είστε ευγενικοί, πρωτότυποι και δημιουργικοί !

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση