31η Μαΐου Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος…Η ΖΩΗ ΕΧΕΙ ΧΡΩΜΑ

egklo 1433017810

cropped blogeistert neu

Η Υγεία είναι ο παράγοντας που μετράει την φυσική, ψυχολογική ή ακόμα και την πνευματική κατάσταση ενός ζώντος οργανισμού. Σύμφωνα με τον ορισμό που διατυπώθηκε στο καταστατικό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (1946) η υγεία είναι «η κατάσταση της πλήρους σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας και όχι μόνο η απουσία ασθένειας ή αναπηρίας». Έτσι λοιπόν, η έννοια της υγείας, δεν αποδίδεται μόνο από την ιατρική, αλλά και από άλλους παράγοντες όπως είναι το περιβάλλον, η οικονομία, η εργασία κ.α

Αναπνοή και Υγεία

Πατήστε στην παρακάτω εικόνα

τίτλο 22

Παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος

Η 31η Μαΐου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος με απόφαση που έλαβε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).
Το κάπνισμα είναι μια βλαβερή και θανατηφόρα συνήθεια των ανθρώπων.

Εκατομμύρια άνθρωποι κάθε χρόνο χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας του καπνίσματος.

Πατήστε στην παρακάτω εικόνα για να επισκεφθείτε ένα άρθρο από την “Xρωματιστή τάξη “
18671774 1561317597212153 7535911854899175912 o

«Είσαι νέος, νιώθεις ότι στύβεις τη ζωή με τα χέρια σου, ότι είσαι άτρωτος. Σε τραβάει η ένταση, η περιπέτεια. Είσαι, λοιπόν, το καλύτερο θύμα για τις παντοδύναμες εταιρείες και ειδικά όταν διαφημίζουν το κάπνισμα.
Η δύναμη της εικόνας στην εποχή μας είναι τρομακτική και είναι πολύ ανησυχητικό φαινόμενο, το πόσο αυτή κατευθύνει τις επιλογές μας.

Πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι η βιομηχανία καπνού έχει στόχο τη νεολαία, αφού οκτώ στους δέκα νέους καπνιστές είναι παιδιά ή έφηβοι. Είναι γεγονός ότι σε όλες τις εποχές το κάπνισμα έχει συνδεθεί με την ανεξαρτησία, με τη σεξουαλικότητα, τη μεγάλη δημοτικότητα και γενικώς αυτό που λέει ο λαός, με την μαγκιά.

Είναι αποδεδειγμένο ότι περίπου το ένα τέταρτο των νέων που καπνίζει, θα πεθάνει από το κάπνισμα και ένα παιδί που ξεκινάει το κάπνισμα στα 14 χρόνια της ηλικίας ή και μικρότερο είναι πέντε φορές πιο πιθανό να πεθάνει από καρκίνο. Επιπλέον οι έφηβοι, που καπνίζουν, έχουν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες από τους μη καπνιστές να καταναλώνουν αλκοόλ. Επίσης είναι και οκτώ φορές πιο πιθανό να κάνουν χρήση μαριχουάνας και 22 φορές πιο πιθανό να κάνουν χρήση κοκαΐνης.

abf0a9132a37f15e6f1a2fd17d5463c1 1

Ακόμη, από σοβαρές επιστημονικές μελέτες, που έχουν δημοσιευθεί, το κάπνισμα συνδέεται με επιθετική και βίαιη συμπεριφορά και με την αποφυγή μέτρων προφύλαξης κατά τη σεξουαλική επαφή.

Ας αναφερθούμε όμως στην περίοδο του εγκλεισμού λόγω του νέου κορωνοϊού. Εκεί όλοι διαπιστώσαμε ότι το μέγιστο αγαθό για το ευ ζην είναι η υγεία και ότι η καλή υγεία χρειάζεται καθημερινή συνέπεια και προσπάθεια σε όλους τους σημαντικούς τομείς που την ρυθμίζουν, με άσκηση, υγιεινή διατροφή, επαρκή και ποιοτικό ύπνο, καλή ψυχική υγεία και, φυσικά, μακριά από τσιγάρο.

5 βασικοί λόγοι που οι νέοι ξεκινούν το κάπνισμα

Γιατί οι νέοι και οι έφηβοί μας καπνίζουν; Πώς δεν θα ξεκινήσουν και πώς θα διακόψουν το κάπνισμα;

Απαντήσεις δίνει η έρευνα του εργαστηρίου ACThealthy του Πανεπιστημίου Κύπρου που έγινε με επικεφαλής τη Μαρία Καρεκλά, Ph.D, στην οποία έφηβοι και νεαροί ενήλικες καπνιστές ρωτήθηκαν για τους λόγους που τους οδήγησαν στη χρήση καπνικών προϊόντων. Ανεξαρτήτως ηλικιακής ομάδας προέκυψαν πέντε βασικοί λόγοι προέκυψαν από τους ίδιους τους μαθητές:

Κοινωνική επιρροή/Διασκέδαση: Οι έφηβοι δήλωσαν ότι ξεκίνησαν το κάπνισμα γιατί οι φίλοι τους κάπνιζαν και τους ενθάρρυναν να το δοκιμάσουν, ιδιαίτερα σε στιγμές διασκέδασης. Η ομάδα αυτή ήταν πιθανότερο να έχει γονείς καπνιστές.

Συνδυασμός με άλλες ουσίες: Δεύτερος λόγος αποτέλεσε ο συνδυασμός του τσιγάρου με άλλες ουσίες, όπως καφές και αλκοόλ. 

Συναισθήματα θυμού/ αναστάτωσης: Δυστυχώς πολλές εικόνες που προωθούν το κάπνισμα συνδέουν το κάπνισμα με αντιμετώπιση συναισθημάτων. Παραδείγματος χάριν παρουσιάζουν ένα άτομο να ανάβει τσιγάρο όταν βιώνει έντονα συναισθήματα, όπως θυμό. Αυτή την εικόνα παρουσίασαν οι νεαροί καπνιστές, δηλαδή ότι καπνίζουν για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν κάποια έντονα συναισθήματα που νιώθουν, όπως θυμό και αναστάτωση.

Συναισθήματα λύπης και άγχους:  Παρόμοιο με τον προηγούμενο λόγο, οι νεαροί καπνιστές φαίνεται να μην έχουν μάθει τρόπους αντιμετώπισης έντονων συναισθημάτων και πιστεύουν ότι το κάπνισμα θα τους βοηθήσει στην αντιμετώπιση τους (π.χ. θα φέρει ηρεμία). Το ενδιαφέρον είναι ότι η νικοτίνη στο τσιγάρο είναι διεγερτική ουσία και φέρει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα στον οργανισμό. Επίσης έρευνες επισημαίνουν ότι οι καπνιστές ως ομάδα τείνουν να παρουσιάζουν πολύ περισσότερο άγχος ενώ τα επίπεδα άγχους μειώνονται μετά τη διακοπή του καπνίσματος. 

Ευχαρίστηση και χαλάρωση: Πάλι βλέπουμε και σε αυτό το λόγο να διαφαίνεται ο μύθος ότι το κάπνισμα φέρει ευχαρίστηση (αγνοώντας όλα τα άσχημα επακόλουθα του).

 Η υπονόμευση της προσπάθειας από το σχολικό περιβάλλον

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον κατά τη διάρκεια του προγράμματος ήταν οι στάσεις και  συμπεριφορές που φοβούνταν οι μαθητές ότι θα αντιμετωπίσουν στην όποια προσπάθειά τους να διακόψουν το τσιγάρο. Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες θεωρούσαν εξαιρετικά δύσκολο να ξεφύγουν από τις συμπεριφορές καπνίσματος στο σχολείο. Κάποιες δηλώσεις ήταν: «Πώς να διακόψω εγώ αφού οι φίλοι μου θα μαζευτούν και πάλι το διάλειμμα να καπνίσουν στην αυλή; Δεν θα έχω φίλους αν δεν καπνίζω μαζί τους». «Γιατί μας λέτε εμάς να σταματήσουμε το κάπνισμα όταν ο καθηγητικός σύλλογος είναι θάλαμος αερίων από το καπνό των καθηγητών;» κ.α.

abf0a9132a37f15e6f1a2fd17d5463c1 2

Η Eurolife στηρίζει τις πρωτοβουλίες αντιμετώπισης του καπνίσματος στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Πρόληψη» που στόχο έχει να προσφέρει στους συνανθρώπους μας τα εφόδια και τα μέσα για καλύτερη ποιότητα ζωής σε όλα τα επίπεδα της υγιεινής διατροφής, της άσκησης, της ορθής χρήσης του ποδηλάτου, αλλά και την αγάπη για τη φύση και το περιβάλλον.

Οι δράσεις εμπίπτουν στο Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Πρόληψη» της EuroLife, που στηρίζει ενέργειες και προγράμματα γύρω από την υγιεινή διατροφή, την άσκηση, την υγεία και  το περιβάλλον.

“Τσιγάρο; Όχι δε θα πάρω”. Ταινία μικρού μήκους από το 4ο Γυμνάσιο Πύργου στα πλαίσια προγράμματος βιωματικής δράσης κατά του καπνίσματος.

Μην αδιαφορείς μάθε τους κινδύνους…  πάτησε εδώ για μια πλήρη ενημέρωση

190724174318 smoking

 Τρία είδη καπνίσματος απειλούν την υγεία, όχι μόνο του ίδιου του καπνιστή αλλά και όλων όσων ζουν ή εργάζονται μαζί του. Ποια είναι αυτά και πόσο επικίνδυνα είναι;

Όλοι το ξέρουμε πια, το κάπνισμα είναι η πιο σοβαρή αιτία νοσηρότητας και θνησιμότητας. Οι θάνατοι από το κάπνισμα είναι τριπλάσιοι από αυτούς των τροχαίων ατυχημάτων. Το τσιγάρο απειλεί τη ζωή του καπνιστή – το γράφει πια, σε κάθε πακέτο τσιγάρα. Ελάχιστοι βέβαια γνωρίζουμε ότι στον καπνό περιέχονται πλέον των 60 καρκινογόνων ουσιών που πέρα από απειλή για την υγεία του καπνιστή συνιστούν κίνδυνο για όλους μας.

Τα είδη του Καπνίσματος

Κάπνισμα από πρώτο χέρι

images 2 3Αν αυτή τη στιγμή ένας καπνιστής κόψει το κάπνισμα σε λιγότερο από ένα χρόνο θα φαίνεται τουλάχιστον πέντε χρόνια νεότερος. Παρότι αυτό το επιχείρημα για τη διακοπή του καπνίσματος δεν είναι και τόσο στιβαρό εντούτοις η αλήθεια είναι ότι πολλές έρευνες αποκαλύπτουν ότι το φυσικό «λίφτινγκ» που προσφέρει η διακοπή του καπνίσματος, αποτελεί πολύ ισχυρό κίνητρο για τους καπνιστές προκειμένου να κόψουν το τσιγάρο.

Η πικρή αλήθεια είναι ότι οι καπνιστές φαίνεται ότι κωφεύουν μπροστά σε αδιάσειστα στοιχεία όπως π.χ. ότι ετησίως, πάνω από 19.000 Έλληνες πεθαίνουν από το κάπνισμα, ότι το κάπνισμα αυξάνει τη συχνότητα εμφάνισης σοβαρών νοσημάτων, όπως τα εμφράγματα, ο καρκίνος, η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) και τα εγκεφαλικά επεισόδια. Ή ότι το κάπνισμα «κλέβει» 4-8 χρόνια ζωής.

Από δεύτερο χέρι…

images 3 1Κάθε χρόνο τα παιδιά μιας οικογένειας στην οποία ο ένας γονιός είναι καπνιστής «καπνίζουν» περισσότερα από 30 τσιγάρα παθητικά. Ο σύντροφος του καπνιστή «καπνίζει» σχεδόν τρία τσιγάρα την ημέρα και κινδυνεύει περισσότερο από καρδιαγγειακά νοσήματα.

 

Το κάπνισμα από δεύτερο χέρι (secondhand smoke) ή αλλιώς παθητικό κάπνισμα ευτυχώς πλέον, χάρη στην απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους και χώρους εργασίας, μας απειλεί όλους λιγότερο. Μάλιστα όσον αφορά τους χώρους εργασίας η απαγόρευση του καπνίσματος έχει φανεί ότι συσχετίζεται με έως και 30% λιγότερα αναπνευστικά προβλήματα των εργαζομένων (π.χ., κρυολογήματα, ιγμορίτιδα) μέσα σε διάστημα έξι μηνών από την εφαρμογή του μέτρου.

Τι εισπνέει ο παθητικός καπνιστής. Κατά 85% τον καπνό που προέρχεται από την άκρη του τσιγάρου (περιβαλλοντικός καπνός), καθώς αυτό καίγεται στο χέρι του καπνιστή, τον καπνό που εκπνέει ο καπνιστής στο χώρο, καθώς και τα σωματίδια που απελευθερώνονται από το τσιγαρόχαρτο την ώρα που ο καπνιστής ρουφάει τον καπνό. Η απόδειξη του παθητικού καπνίσματος είναι η ύπαρξη κοτινίνης (προϊόν του μεταβολισμού της νικοτίνης ) στα ούρα, το αίμα και το σάλιο των μη καπνιστών.

Ο παθητικός καπνιστής κινδυνεύει κατά 50% περισσότερο να παρουσιάσει καρκίνο των πνευμόνων σε σύγκριση με τον μη καπνιστή που δεν εκτίθεται στον περιβαλλοντικό καπνό.

Ο καρκίνος του πνεύμονα, οι ισχαιμικές καρδιοπάθειες, τα εγκεφαλικά και τα χρόνια αναπνευστικά προβλήματα αποτελούν τις τέσσερις κυριότερες αιτίες θανάτου των παθητικών καπνιστών στην Ευρώπη. Δυστυχώς ο οργανισμός των παιδιών είναι και ο πιο ευάλωτος, επειδή απορροφά μεγαλύτερες δόσεις καπνού σε σύγκριση με τους ενήλικες. Μάλιστα σε παιδιά 3-5 ετών το παθητικό κάπνισμα τετραπλασιάζει τις πιθανότητες νοσηλείας τους με αναπνευστικά προβλήματα, ενώ όταν η μητέρα καπνίζει, τότε ο κίνδυνος για την εμφάνιση κρίσης άσθματος στο παιδί είναι αυξημένος κίνδυνος κατά 38%. Τέλος, το κάπνισμα της εγκύου καθιστά το έμβρυο παθητικό καπνιστή, ενώ έχει συσχετιστεί με τη γέννηση λιποβαρών μωρών, τον πρόωρο τοκετό και τον αυξημένο κίνδυνο αποβολών, καθώς και με τον κίνδυνο του αιφνίδιου θανάτου στα βρέφη.

Από τρίτο χέρι….

images 4 1Τι είναι το κάπνισμα από τρίτο χέρι; Θα το καταλάβετε αρκεί να σκεφτείτε την τσιγαρίλα που έχει κατακάτσει παντού όταν μπαίνετε σε ένα κλειστό χώρο ή στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι ενός καπνιστή που εκείνη την ώρα δεν καπνίζει, αλλά  αισθάνεστε ότι ο καπνός έχει ποτίσει κάθε επιφάνεια, τους τοίχους, τους καναπέδες και τις κουρτίνες.

Αυτό είναι το κάπνισμα από τρίτο χέρι (τριτογενές), ένας σχετικά νέος όρος που έχει αρχίσει να μελετάται εκτενώς από τους ειδικούς. Τι σημαίνει; Σημαίνει ότι εισπνέετε, καταπίνετε ή έρχεστε σε επαφή με τις ουσίες του τσιγάρου, που έχουν κατακαθίσει σε διάφορα αντικείμενα μέσα στον χώρο που βρίσκεστε. Ακόμη και το μωρό που μπουσουλάει στη μοκέτα ενός σπιτιού καπνιστών απειλείται από τα κατάλοιπα του καπνίσματος που επικάθονται στις επιφάνειες του χώρου και στο πάτωμα.

Τώρα πια γνωρίζουμε ότι το τριτογενές κάπνισμα προκαλεί γενετικές βλάβες στα κύτταρα. Μάλιστα η μακροχρόνια έκθεση στα υπολείμματα του καπνού θεωρείται περισσότερο επιβλαβής για το DNA. Να σημειωθεί ότι ο αερισμός του χώρου δεν αρκεί για την απομάκρυνση των υπολειμμάτων καπνού τα οποία κολλούν στα ρούχα, τα έπιπλα, τις κουρτίνες, τους τοίχους, τα καλύμματα, τα χαλιά και άλλες επιφάνειες. Απαιτείται συχνό και συστηματικό καθάρισμα και καλό πλύσιμο των επιφανειών.

Το τριτογενές κάπνισμα έχει πρόσφατα μπει στο μικροσκόπιο των επιστημόνων.

Επιστήμονες από τα πανεπιστήμια της Καλιφόρνιας και του Τέξας με επικεφαλής τον βιοχημικό Μπο Χανγκ, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Mutagenesis» και διαπίστωσαν ότι όταν κάποιος εισπνέει, καταπίνει ή έρχεται σε επαφή με τις ουσίες του τσιγάρου που έχουν κατακαθίσει σε διάφορα αντικείμενα, ακόμη και μετά από καιρό, διατρέχει κίνδυνο σχεδόν σαν να κάπνιζε. Το σημαντικότερο είναι όμως ότι προκαλούνται σημαντικές γενετικές βλάβες στα ανθρώπινα κύτταρα. Τα βλαβερά υπολείμματα του τσιγάρου που κατακάθονται στα αντικείμενα ανιχνεύονται μέχρι και 2 μήνες αφότου κάποιος κάπνισε σε ένα δωμάτιο, για παράδειγμα.

Οι επιστήμονες των 2 πανεπιστημίων έκαναν εργαστηριακά πειράματα με καλλιέργειες ανθρωπίνων κυττάρων, τα οποία εξέθεσαν στις ουσίες που αφήνει ο καπνός του τσιγάρου στο περιβάλλον. Διαπίστωσαν ότι οι εν λόγω ουσίες είναι τοξικές για το γενετικό υλικό και ότι το κάπνισμα από τρίτο χέρι προκαλεί τόσο τη διάσπαση των αλυσίδων των μορίων του DNA, όσο και την οξείδωσή τους. Με απλά λόγια τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Γενετικές μεταλλάξεις, ακόμη και διάφορες ασθένειες, μεταξύ των οποίων ο καρκίνος.

Μάλιστα οι ερευνητές τονίζουν ότι η χρόνια έκθεση των κυττάρων στις ουσίες του καπνού είναι χειρότερη από την σύντομη έκθεση, κάτι που σημαίνει ότι τα υπολείμματα του καπνού γίνονται πιο τοξικά με το πέρασμα του χρόνου, αφού συσσωρεύονται στον οργανισμό. «Είναι η πρώτη μελέτη που βρήκε πως το κάπνισμα από τρίτο χέρι είναι μεταλλαξιογόνο», δήλωσε η ερευνήτρια Λάρα Γκούντελ, μέλος της ομάδας των επιστημόνων. «Οι χημικές ουσίες νιτροζαμίνες του καπνού είναι ανάμεσα στα πιο ισχυρά καρκινογόνα που υπάρχουν. Μένουν πάνω στις επιφάνειες και όταν πρόκειται για ρούχα ή χαλιά, τότε ο κίνδυνος για τα παιδιά είναι ιδιαίτερα σοβαρός», πρόσθεσε. Οι επιστήμονες τονίζουν ακόμη ότι οι συνήθεις μέθοδοι καθαρισμού (ηλεκτρική σκούπα, αερισμός κ.α.) δεν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές στο να απομακρύνουν τη ρύπανση από τη νικοτίνη και τα άλλα υπολείμματα του καπνού. Μπορεί να μειώνεται η “τσιγαρίλα” και η μυρωδιά του καπνού, όμως οι βλαβερές ουσίες παραμένουν στο χώρο

.

Γιατί η πρόληψη δεν είναι σχήμα λόγου.
Είναι τρόπος ζωής!



Λήψη αρχείου

τίτλο 21

Πηγή :https://podilato98.blogspot.com/2015/06/videakia-gia-to-kapnisma.html

Δείτε τα και αποφασίστε……

1 Ο αθλητισμός είναι ζωή, είναι υγεία. Μαθαίνω να μην καπνίζω!

2 Μ’ αρέσει να δημιουργώ, να χορεύω. Επιλέγω να μην καπνίζω!

4 Λέω το δικό μου ΟΧΙ!

τίτλο 23

Τοπ 10 – πράγματα για το κάπνισμα που ίσως δε γνωρίζατε

Λέω όχι στο τσιγάρο!

Μαθητές λένε όχι στο τσιγάρο με την τέχνη

Μαθητές από το δήμο Παύλου Μελά λένε όχι στο τσιγάρο και επιστρατεύουν την τέχνη για να στείλουν το μήνυμα κατά του καπνίσματος. Έξι γυμνάσια συμμετείχαν στη δημιουργία γκράφιτι ενώ μαθητές από τρία λύκεια δημιούργησαν μια ταινία μικρού μήκους. Τη δράση «Διώξε τα σύννεφα. Σβήσε το τσιγάρο», στην οποία συμμετέχουν οι μαθητές, υλοποιεί το τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Παύλου Μελά

Τσιγάρο και κάπνισμα στις ταινίες του Ελληνικού Κινηματογράφου

Στις Ελληνικές ταινίες, είτε χαρά είτε λύπη, είτε κωμωδία είτε δράμα, το τσιγάρο πρωταγωνιστούσε σε γκρο πλαν. Για πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε μερικούς από τους πιο θεριακλήδες της μεγάλης οθόνης.

Το πρόγραμμα HEART II
(Παιδεία για έναν κόσμο χωρίς κάπνισμα)



Λήψη αρχείου

Εγχειρίδιο για τον εκπαιδευτικό
της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης



Λήψη αρχείου

Η ιστορία του καπνού

Πατήστε στην παρακάτω εικόνα

m 4407 indians smoking pipe

Πίεση συνομηλίκων σε παιδιά/έφηβους:
Αίτια, μορφές και τρόποι αντιμετώπισης

Πατήστε στην παρακάτω εικόνα

m 4407 indians smoking pipe 1

Το Ινστιτούτο Prolepsis σας καλεί να εξερευνήσετε τη νέα ηλεκτρονική εκπαιδευτική πλατφόρμα που σχεδιάστηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ADD-freeTraining, με σκοπό την ενημέρωση για θέματα εθισμών όπως το κάπνισμα, η κατανάλωση αλκοόλ και η προβληματική χρήση διαδικτύου στην παιδική και εφηβική ηλικία.

Η ηλεκτρονική εκπαιδευτική πλατφόρμα ADD-freeTraining απευθύνεται τόσο σε γονείς όσο και σε εκπαιδευτικούς με στόχο την ενημέρωση και εκπαίδευσή τους σχετικά με τις παραπάνω συμπεριφορές και τις αρνητικές επιπτώσεις τους στην υγεία.

Η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη δωρεάν στην ελληνική γλώσσα.

Χρήσιμες πληροφορίες για την πλατφόρμα:

▶ Με την εγγραφή σας αποκτάτε πρόσβαση σε 10 εκπαιδευτικές ενότητες που περιλαμβάνουν πληροφορίες, εργαλεία και τεχνικές με τις οποίες μπορείτε ως ενήλικες να επικοινωνήσετε πιο αποτελεσματικά με τα παιδιά και τους εφήβους.

▶ Κάθε ενότητα συνοδεύεται από ασκήσεις και εργασίες που θα σας βοηθήσουν να κάνετε πρακτική εξάσκηση σε όσα διαβάζετε.

▶ Η πλατφόρμα περιλαμβάνει και πιο εξειδικευμένες πληροφορίες (μελέτες-περίπτωσης και παραδείγματα) για συγκεκριμένες εθιστικές συμπεριφορές (κάπνισμα, αλκοόλ, προβληματική χρήση διαδικτύου) και πώς μπορούμε να προσεγγίσουμε το πρόβλημα από τη θέση του γονέα ή του εκπαιδευτικού.

▶ Αφού ολοκληρώσετε όλες τις ενότητες, θα κληθείτε να συμπληρώσετε ένα τεστ γνώσεων καθώς και ένα ερωτηματολόγιο αξιολόγησης της πλατφόρμας συνολικά. Στο τέλος, θα λάβετε το «Πιστοποιητικό Ολοκλήρωσης» του εκπαιδευτικού προγράμματος ADD-freeTraining.

Για απορίες ή διευκρινίσεις παρακαλώ επικοινωνήστε στο info@prolepsis.gr ή στο 210-6255700

Δείτε περισσότερα στην παρακάτω διαδραστική εικόνα:

 

 

Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons Αναφορά δημιουργού4.0.

Σχετικά με ΤΣΑΟΥΣΙΔΟΥ ΜΑΙΡΗ

Γεια σας,Ονομάζομαι Τσαουσίδου Μαίρη.  Υπηρετώ εδώ και 29 έτη  ως εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής (ΠΕ11) στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση Ανατολικής Θεσσαλονίκης.  Ευελπιστώ να δημιουργήσω αλλαγές στον εαυτό μου και στη συνέχεια και στο περιβάλλον μου για το κοινό καλό, μέσα από το θετικό μετασχηματισμό στις σύγχρονες κοινωνίες, ειδικά σε περιόδους κρίσης, όπως αυτή που βιώνουμε όλοι μας πλανητικά.

Είμαι παντρεμένη και έχω δυο παιδιά και ένα σκύλο και 2  γάτους!!!!! Μου αρέσει το θέατρο, τα ταξίδια, η κωπηλασία και το διάβασμα.
Αγαπώ πολύ τα παιδιά και εύχομαι να έχουμε ένα συναρπαστικό ταξίδι γνώσεων! Καλή αρχή σε όλους!

Αγαπημένο ρητό: «Το να ξεστομίζεις μια λέξη είναι σαν να χτυπάς μια νότα στο πληκτρολόγιο της φαντασίας.
Για όσα δεν μπορείς να μιλήσεις πρέπει να σωπαίνεις.»
Ludwig Wittgenstein


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Αγωγή Υγείας, Ανθρώπινα δικαιώματα, Εκπαιδευτικά thinglink, Εκπαιδευτικό Υλικό, Εργαστήρια δεξιοτήτων, Θεματική 1 :ΖΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ – ΕΥ ΖΗΝ, Θεματική 2 :ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, Θεματική 3 :ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΩ, Κινηματογραφική παιδεία, Μαθητές - εκπαιδευτικό υλικό, Συμπερίληψη: Αλληλοσεβασμός- διαφορετικότητα, ΥΓΕΙΑ: Διατροφή-Αυτομέριμνα-Οδική Ασφάλεια, Φυσική κατάσταση, Ψηφιακή βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη, Ψυχική και Συναισθηματική Υγεία – Πρόληψη. Ετικέτες: , , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.