6 décembre : LA FETE DE SAINT-NICOLAS

Η γιορτή του Αγίου Νικολάου είναι μια πολύ παλιά παράδοση σε πολλές περιοχές της Γαλλίας, στο Βέλγιο και στο Λουξεμβούργο. Το βράδυ της 5ης προς 6η Δεκεμβρίου ο Saint-Nicolas (Άγιος Νικόλαος) εμφανίζεται στα σπίτια και φέρνει δώρα και σοκολάτες στα ΚΑΛΑ παιδιά. Στα ΚΑΚΑ παιδιά πηγαίνει ο Père Fouettard και τους αφήνει κάρβουνο ή τους δίνει ΞΥΛΟ!

Όπως όλες οι παραδόσεις, έτσι και η παράδοση του Saint-Nicolas βασίζεται σε ένα ιστορικό γεγονός. Ο Saint-Nicolas (Άγιος Νικόλαος), ως επίσκοπος των Μύρων προσπάθησε και κατάφερε να δοθεί χάρη σε τρεις αξιωματούχους που είχαν καταδικαστεί σε θάνατο από τον αυτοκράτορα. Από στόμα σε στόμα και μετά από αιώνες οι αξιωματούχοι έγιναν τρία παιδιά, που ο Saint-Nicolas έσωσε από έναν χασάπη. Μπορείτε να δείτε τη μελοποιημένη ιστορία στο παρακάτω βίντεο.

Και τώρα που μάθαμε τα έθιμα και τις παραδόσεις που σχετίζονται με τον Saint Nicolas, ας ξεχωρίσουμε τα αντικείμενα του από αυτά του Père Noël.

Σχετικά με ΤΟΠΑΛΙΔΟΥ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ

Prof de français à Xanthi (Grèce), ville – carrefour de cultures, de langues et de traditions.

Ouverte à toute sorte d’approche en dehors des sentiers battus – projets, approche actionnelle, classe inversée, projets e-twinning, outils web2…

J’aimerais que mes élèves apprennent à réutiliser les acquis du cours dans des situations nouvelles, motivantes et différenciées, en dehors de la classe traditionnelle. .


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: FICHES PEDAGOGIQUES. Ετικέτες: . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.