Διαφήμιση υπέρ του καπνίσματος

Γενικά:

Κάπνισμα ονομάζεται η πρακτική της εισπνοής καπνού προερχόμενου από την καύση φύλλων του φυτού καπνός. Η καύση γίνεται συνήθως σε τσιγάροπούρο ή με άλλο τρόπο. Είναι πλέον κατανοητό ότι το κάπνισμα προκαλεί καρκίνο (του πνεύμονα αλλά και άλλες μορφές καρκίνου) καθώς και άλλα προβλήματα υγείας.

Διαφήμιση υπέρ του καπνίσματος

Εικόνα 1:Διαφήμιση Marlboro

 Η εικόνα μας περνάει το μήνυμα ότι το τσιγάρο είναι ένα μέσο χαλάρωσης. Το παιδί, στην αριστερή φωτογραφία, λέει στη μητέρα του πως πριν το μαλώσει καλό θα ήταν να καπνίσει ένα τσιγάρο. Μετά η μητέρα του λέει πως έχει δίκαιο επειδή το τσιγάρο της συγκεκριμένης εταιρίας σου δίνει την αίσθηση ότι δεν κάπνισες ποτέ. Αυτό βέβαια είναι ψέμα.

Εικόνα 2:Διαφήμιση Camel

 Η παραπάνω εικόνα μας αναφέρει πως οι περισσότεροι διάσημοι γιατροί καπνίζουν τσιγάρα της συγκεκριμένης εταιρίας, παρά τα τσιγάρα των άλλων εταιριών. Επίσης, μας δείχνει μια όμορφη γυναίκα η οποία καπνίζει και έχει λευκά δόντια. Υποσυνείδητα αυτή η εικόνα μας λέει πως τα τσιγάρα δεν σου κιτρινίζουν τα δόντια. Σαφές ψέμα καθώς οι πιο πολλοί καπνιστές έχουν κίτρινα δόντια.

Εικόνα 3:Διαφήμιση Lucky

 Η φωτογραφία μας δείχνει πως αν ένας καπνιστής αλλάξει μάρκα τσιγάρου και καπνίζει τα τσιγάρα της συγκεκριμένης εταιρίας θα χάσει κιλά, θα γίνει πιο δραστήριος και θα έχει πιο πολύ όρεξη για να ζήσει. Όπως όμως είναι γνωστό, το τσιγάρο μειώνει την αντοχή.

 Εικόνα 4:Διαφήμιση Tipalet

 Αυτή η εικόνα μας λέει πως αν ένας άντρας εκπνεύσει τον καπνό της συγκεκριμένης μάρκας τσιγάρου στη γυναίκα που θέλει, αυτή θα τον ακολουθάει παντού. Σαφές ψέμα διότι όπως είναι γνωστόν, το τσιγάρο κάνει την ανάσα σου να μυρίζει άσχημα.

Συντελεστής: Γιώργος Γούναρης

Βιβλιογραφία:

1. Wikipedia

2. Εικόνες Google

Αφήστε μια απάντηση