Ερευνητικές χορηγίες και εκπαιδευτικές υποτροφίες από το Ίδρυμα Ωνάση

Το 17ο Πρόγραμμα Ερευνητικών Χορηγιών και Εκπαιδευτικών Υποτροφιών προς Αλλοδαπούς ανακοίνωσε το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης. Το πρόγραμμα αφορά έργα με ημερομηνία έναρξης την 1η Οκτωβρίου 2011 και καλύπτει τους κλάδους των Ανθρωπιστικών Επιστημών (Φιλολογία, Λογοτεχνία, Γλωσσολογία, Ιστορία, Αρχαιολογία, Φιλοσοφία, Παιδαγωγικά, Ψυχολογία), των Κοινωνικών Επιστημών (Κοινωνιολογία, Διεθνείς Σχέσεις, Πολιτική Επιστήμη) και των Καλών Τεχνών (Εικαστικά, Μουσική, Χορός, Θέατρο, Φωτογραφία, Κινηματογράφος, Νέα Μέσα). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις προτάσεις τους έως τις 31 Ιανουαρίου 2011.

Συγκεκριμένα, στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν: α) Αλλογενείς αλλοδαποί, β) Κύπριοι πολίτες υπό την προϋπόθεση ότι εργάζονται και κατοικούν μονίμως εκτός Ελλάδος (ερευνητικές χορηγίες κατηγορίας ΑΙ και ΑΙΙ), γ) Μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού ελληνικής καταγωγής (από δεύτερη γενεά και εξής), εφόσον φοιτούν σε αλλοδαπά πανεπιστήμια ή εργάζονται και διαμένουν μονίμως στο εξωτερικό, δ) Έλληνες σε καταγωγή ή ιθαγένεια που έχουν δεκαετή τουλάχιστον ακαδημαϊκή επαγγελματική απασχόληση σε πανεπιστήμια ή ακαδημαϊκού επιπέδου ερευνητικά κέντρα του εξωτερικού (ερευνητικές χορηγίες των Κατηγοριών ΑΙ και ΑΙΙ), ε) Δάσκαλοι της ελληνικής γλώσσας και μεταπτυχιακοί φοιτητές, ελληνικής καταγωγής ή ιθαγένειας (Κατηγορίες Β και Γ), οι οποίοι έχουν αποκτήσει πανεπιστημιακό πτυχίο στο εξωτερικό και διαμένουν μόνιμα εκτός Ελλάδος τουλάχιστον 15 έτη.

Οι χορηγίες και υποτροφίες αφορούν τα ακόλουθα:
– ΑΙ: Ερευνητικές Χορηγίες για Μέλη Εθνικών Ακαδημιών, Τακτικούς και Αναπληρωτές Καθηγητές Πανεπιστημίου: θα δοθούν 10 χορηγίες διάρκειας 1 μηνός για έρευνα με θέμα που ενδιαφέρει άμεσα την παιδεία, τον πολιτισμό και την ιστορία της Ελλάδας, ή έχει άμεση κοινωνική ανταποδοτικότητα για την Ελλάδα. Καλύπτεται το κόστος μετακίνησης και αποζημίωση 4.500 ευρώ.
– ΑΙΙ: Ερευνητικές Χορηγίες για Καθηγητές Πανεπιστημίου όλων των βαθμίδων, Μεταδιδακτορικούς Ερευνητές και Καλλιτέχνες/Μουσικούς: θα δοθούν 10 χορηγίες, διάρκειας 3-6 μηνών, για έρευνα με θέμα που ενδιαφέρει άμεσα την παιδεία, τον πολιτισμό και την ιστορία της Ελλάδας, ή έχει άμεση κοινωνική ανταποδοτικότητα για την Ελλάδα. Καλύπτεται το κόστος μετακίνησης και μηνιαία αποζημίωση 2.500 ευρώ.
– Β: Εκπαιδευτικές υποτροφίες για δασκάλους ελληνικής γλώσσας, ιστορίας και πολιτισμού: θα δοθούν 5 χορηγίες, διάρκειας 3-6 μηνών. Καλύπτεται το κόστος μετακίνησης και μηνιαία αποζημίωση 1.200 ευρώ.
– Γ: Εκπαιδευτικές υποτροφίες για Μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψήφιους διδάκτορες: θα δοθούν 10 χορηγίες, διάρκειας 5-10 μηνών. Καλύπτεται το κόστος μετακίνησης και μηνιαία αποζημίωση 1.200 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους κανόνες συμμετοχής, τα απαιτούμενα έντυπα και τον τρόπο υποβολής είναι διαθέσιμα στον δικτυακό τόπο του Ιδρύματος και στο Τμήμα Υποτροφιών προς Αλλοδαπούς στα γραφεία της ARIONA Α.Ε., αντιπροσώπου του Ιδρύματος Ωνάση στην Ελλάδα (Αισχίνου 7, 105 58 Πλάκα, καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:00-15:00, E-mail: ffp@onassis.gr). Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν έως τα τέλη Ιουλίου 2011.

Σχετικά με Μαρία Τερζάκη

Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων Προσωπικό ιστολόγιο: http://makinganoteof/blogspot.com/ (Σημειώνοντας)


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Ετικέτες: , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *