Διάλεξη του Παναγιώτη Τέτση στο Μέγαρο Μουσικής

Ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες ζωγράφους και ακαδημαϊκούς, ο Παναγιώτης Τέτσης συνομιλεί με την κριτικό τέχνης Εφη Ανδρεάδη, στο Μέγαρο Μουσικής, την 1η Δεκεμβρίου, για την τέχνη της ζωγραφικής και για τα θέματα που απασχολούν, στις μέρες μας, τους καλλιτέχνες.

«Να μιλήσουμε για την τέχνη» προτείνει στο κοινό του Megaron Plus, ο Παναγιώτης Τέτσης, ο «αλχημιστής των χρωμάτων», όπως τον έχει χαρακτηρίσει η Μαρίνα Λαμπράκη- Πλάκα, διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης.

Σε όλα τα έργα του Τέτση, βγαλμένα από την καθημερινή ζωή, όπως η μνημειώδης ζωφόρος του με την πολύχρωμη «Λαϊκή Αγορά», στις προσωπογραφίες του, τα τοπία στις μεγάλες συνθέσεις του, σχεδιάζει με το χρώμα, «μ’ ένα βλέμμα ούτε αθώο ούτε ακαδημαϊκό» λέει η Μαρίνα Λαμπράκη -Πλάκα, «θρεμμένο από μια μακρά ζωγραφική παράδοση που ξεκινά από τους μεγάλους Βενετούς του 16ου αιώνα, τον Τιτσιάνο και τον Βερονέζε, περνάει από τον Γκρέκο, τον Ρούμπενς, τον Σαρντέν και τον Ντελακρουά και εκβάλλει στον Ματίς, τον Βουγιάρ, τον Μπονάρ, ακόμη και στον Ρόθκο».

Πηγή: Η Καθημερινή (25.11.2010).

Σχετικά με Μαρία Τερζάκη

Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων Προσωπικό ιστολόγιο: http://makinganoteof/blogspot.com/ (Σημειώνοντας)


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Ετικέτες: , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *