Δυο Έλληνες λογοτέχνες διεκδικούν το βραβείο Balkanika

Η νουβέλα «Ανάκριση» του Ηλία Μαγκλίνη και το μυθιστόρημα «Ναυαγίων πλάσματα»του Δημήτρη Νόλλα είναι οι δυο ελληνικές υποψηφιότητες που προέκρινε η κριτική επιτροπή που απαρτίζεται απο τους Τιτίκα Δημητρούλια, Κώστα Παπαγεωργίου και Βαγγέλη Χατζηβασιλείου.

H «Ανάκριση» είναι ένα βιβλίο για την Αθήνα του σήμερα με αναδρομές στα σκοτεινά χρόνια της ΕΑΤ-ΕΣΑ και το « Ναυαγίων πλάσματα» η ιστορία της Ασμάτ της λαθρομετανάστριας που αναζητεί την χαμένη της ζωή σε κάποια ελληνική ακτή. Και τα δυο βιβλία έχουν εκδοθεί απο τον ΄΄Κέδρο».

Απο την αρχή του θεσμού, μέχρι σήμερα την ελληνική λογοτεχνία έχουν εκπροσωπήσει η Ιωάννα Καρυστιάνη,ο Νίκος Μπακόλας,η Κική Δημουλά,ο Νίκος Θέμελης, ο Βαγγέλης Χατζηγιανίδης,η Μαρία Πάουελ, η Ελενα Χουζούρη και η Μάρω Δούκα που απέσπασε το βραβείο το 2005.

Το Βalkanika είναι ένας καθιερωμένος ετήσιος θεσμός των Βαλκανίων που έχει διοργανωθεί απο εκδότες, απο την Αλβανία, την Βουλγαρία, την Ρουμανία, την Τουρκία και την Ελλάδα.

Πηγή: Η Καθημερινή (18.11.2010).

Σχετικά με Μαρία Τερζάκη

Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων Προσωπικό ιστολόγιο: http://makinganoteof/blogspot.com/ (Σημειώνοντας)


Περισσότερες πληροφορίες
Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία και χαρακτηρίσθηκε . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση