>Διεθνής Εβδομάδα Aνοικτής Πρόσβασης

>Ενημερωτικές δράσεις για την Ανοικτή Πρόσβαση στη γνώση πραγματοποιεί το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), από 18 έως 22 Οκτωβρίου 2010, στην Αθήνα (Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Βασ. Κωνσταντίνου 48). Οι δράσεις εντάσσονται στη Διεθνή Εβδομάδα Ανοικτής Πρόσβασης, η οποία διεξάγεται και φέτος σε όλο τον κόσμο με τη συμμετοχή εκατοντάδων ακαδημαϊκών και ερευνητικών φορέων.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τα οφέλη της Ανοικτής Πρόσβασης, τους τρόπους που μπορούν να συμβάλλουν σε αυτήν, καθώς και για τα ηλεκτρονικά αποθετήρια και επιστημονικά περιοδικά που αναπτύσσει το ΕΚΤ για την ελεύθερη διαδικτυακή πρόσβαση στην επιστημονική γνώση.

Οι δράσεις του ΕΚΤ στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ανοικτής Πρόσβασης, περιλαμβάνουν τρεις άξονες ενημέρωσης:

α) Μάθε: Ενημερωτικό υλικό για την Ανοικτή Πρόσβαση (ΑΠ) και τις σχετικές υποδομές και πρωτοβουλίες του ΕΚΤ θα διατίθεται σε κάθε ενδιαφερόμενο. Οι επισκέπτες θα μπορούν να ξεναγηθούν διαδικτυακά σε sites ΑΠ, στο Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης Επιστήμης και Τεχνολογίας «Κ.Θ. Δημαράς» (ώρες λειτουργίες: 08.30-20.00).

β) Aκου: Ειδικές 15λεπτες ενημερωτικές παρουσιάσεις για την ΑΠ θα πραγματοποιούνται στο Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης, καθημερινά στις 11.00 και στις 14.00.

γ) Ρώτα: Προσωπικό του ΕΚΤ θα είναι στη διάθεση του κοινού, για να παρέχει περαιτέρω πληροφόρηση και να απαντάει σε ερωτήματα που αφορούν την ΑΠ.

Σημειώνεται ότι στον ισόγειο χώρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, όπου βρίσκονται η Βιβλιοθήκη Επιστήμης και Τεχνολογίας «Κ.Θ. Δημαράς» και το Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο του ΕΚΤ, λειτουργεί δωρεάν ασύρματο ευρυζωνικό δίκτυο WiFi που επιτρέπει την πρόσβαση των επισκεπτών στο Διαδίκτυο και στο περιεχόμενο της Ψηφιακής Βιβλιοθήκης του ΕΚΤ.

Σχετικά με Μαρία Τερζάκη

Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων Προσωπικό ιστολόγιο: http://makinganoteof/blogspot.com/ (Σημειώνοντας)


Περισσότερες πληροφορίες
Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση