>Ομηρικές ραψωδίες κατά Μαρωνίτη στο Εθνικό Θέατρο

>Είκοσι τέσσερις του ελληνικού θεάτρου διαβάζουν τις 24 ραψωδίες του ομηρικού έπους στην καινούργια μετάφραση του Δημήτρη Μαρωνίτη, aρχής γενομένης, την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου και κάθε Πέμπτη στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εθνικού Θεάτρου.

Με αφορμή την ολοκλήρωση της μετάφρασης ολόκληρου του έπους από τον Έλληνα φιλόλογο Δημήτρη Μαρωνίτη, εικοσι τέσσερις ελληνίδες ηθοποιοί ανταποκρίθηκαν-χωρίς οικονομικά οφέλη- στο κάλεσμα του Εθνικού Θεάτρου και παρουσιάζουν σε πρωτότυπη σκηνική παρουσίαση τις αντίστοιχες ραψωδίες του ομηρικού έπους.

Κάθε εβδομάδα θα παρουσιάζεται μία ραψωδία από μία πρωταγωνίστρια που θα ζωντανεύει ”θεατρικά” τον επικό λόγο του Ομήρου. Πρόκειται για μία σπάνια ευκαιρία να απολαύσει το κοινό ένα κείμενο ανεκτίμητης αξίας σε μία καινούργια μετάφραση που έχει ήδη προκαλέσει συζήτηση. Ονόματα, οπως αυτά, της Λυδίας Κονιόρδου, της Στεφανίας Γουλιώτη, της Εύας Κοταμανίδου, της Ρένης Πιττακή, της Ράνιας Οικονομίδου, της Φιλαρέτης Κομνηνού, της Κάτιας Δανδουλάκη, της Πέμυς Ζούνη, της Μαρίας Κεχαγιόγλου, της Λήδας Πρωτοψάλτη, της Θέμις Μπαζάκα, της Καρυοφυλλιάς Καραμπέτη, της Μάγιας Λυμπεροπούλου, της Δήμητρας Χατούπη, της Μαρίας Πρωτόπαππα, της Λένας Κιτσοπούλου, της Ελένης Κοκκίδου, της Αμαλίας Μουτούση, της Ρούλας Πατεράκη, της Μαρίας Ναυπλιώτου της Ολιας Λαζαρίδου αλλά και του ίδιου του Δημήτρη Μαρωνίτη.

Την πρώτη ραψωδία θα διαβάσει αυτήν την Πέμπτη, στις 18.00μμ η ηθοποιός Λυδία Κονιόρδου.

Τα δικαιώματα του έργου έχουν παραχωρηθεί αφιλοκερδώς από τον συγγραφέα και τις εκδόσεις ”Αγρα».

Να υπενθυμίσουμε ότι το Εθνικό Θέατρο προσαρμόζοντας την χειμερινή του περίοδο στα πλαίσια που επιβάλει η οικονομική ύφεση μειώνει το εισιτήριο κατά 10%, αλλά και τις εξι σκηνές σε τρεις χωρίς πάντως «εκπτώσεις” στο ρεπερτόριο.

Πηγή: Η Καθημερινή (08.10.2010).

Σχετικά με Μαρία Τερζάκη

Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων Προσωπικό ιστολόγιο: http://makinganoteof/blogspot.com/ (Σημειώνοντας)


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Ετικέτες: , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *