>Αναγνωρίσθηκε πίνακας του Ρέμπραντ

>Ένας πίνακας, με τίτλο «Ο Τωβίας και η γυναίκα του», που ως σήμερα αποδιδόταν σε μαθητή του ολλανδού ζωγράφου Ρέμπραντ, αναγνωρίσθηκε ως έργο του ξακουστού δασκάλου, ανακοίνωσε σήμερα το μουσείο Μπόιμανς βαν Μπόινινγκεν του Ρότερνταμ.

«Έως σήμερα πιστεύαμε πως ο πίνακας είχε ζωγραφιστεί από έναν μαθητή του Ρέμπραντ, όμως ο ειδήμονας Έρνστ βαν Βέτερινγκ ανακάλυψε πως είναι αυθεντικός Ρέμπραντ», εξηγεί η εκπρόσωπος του μουσείου Καρόλα ντε Γκρεν.

Ο πίνακας, μία ελαιογραφία ύψους 40,3 εκατοστών και πλάτους 54 εκατοστών, είναι δανεικός στο μουσείο από το Ίδρυμα Βίλεμ βαν ντερ Βορμ. Η αξία του πίνακα, που απεικονίζει έναν άνδρα και μία γυναίκα καθιστούς μπροστά στο τζάκι, εκτιμάται στα 8 εκατ. ευρώ, υπογραμμίζει η ίδια εκπρόσωπος.

Την πατρότητα του δημιουργήματος ανακάλυψε ο ανεξάρτητος ερευνητής βαν Βέτερινγκ, ειδικός στον Ρέμπραντ, ο οποίος εντόπισε κατά κύριο λόγο «πολλές ομοιότητες» με έναν άλλον πίνακα του περίφημου ζωγράφου και «μία ιδιαίτερη ευαισθησία για τις λεπτομέρειες, όμοια με αυτήν στον Ρέμπραντ των ετών γύρω από το 1640».

Ο πίνακας πρόκειται να εκτεθεί από την προσεχή Παρασκευή και για έναν μήνα στο μουσείο Μπόιμανς βαν Μπόινινγκεν πλάι σε άλλα διάσημα έργα του δασκάλου, τρεις πίνακες, 36 σχέδια και άλλα έργα προερχόμενα από τη σχολή του θεωρούμενου ως ενός εκ των Τιτάνων της ευρωπαϊκής σχολής του μπαρόκ.

Πηγή: Η Καθημερινή (06.10.2010).

Σχετικά με Μαρία Τερζάκη

Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων Προσωπικό ιστολόγιο: http://makinganoteof/blogspot.com/ (Σημειώνοντας)


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Ετικέτες: , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *