>Βραβεία στις Νύχτες Πρεμιέρας

>Η Χρυσή Αθηνά για την καλύτερη ταινία του διαγωνιστικού τμήματος του 16oυ Φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας, το οποίο ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή, κατέληξε ομόφωνα στα χέρια του Εσθονού Βέικο Ουνπούου για την ταινία «Ο πειρασμός του Αγίου Τόνι». Το βραβείο σκηνοθεσίας παρέλαβε ο 25χρονος Ολλανδός Γκαστ φαν ντερ Μπέργκε για τον «Μικρό Ιησού της Φλάνδρας», ενώ του καλύτερου σεναρίου απέσπασε ο Κρις Νόρις για το βρετανικό «Four lions».

Το βραβείο κοινού δόθηκε στο σουηδικό φιλμ «Sebbe» που κέρ δισε τα επαινετικά σχόλια από το αυξημένο συγκριτικά με πέρυσι κοινό του φεστιβάλ. Τέλος, Χρυσή Αθηνά για τη σηματοδότηση του πιο σημαντικού μουσικού ντοκυμαντέρ απονεμήθηκε στον Φλοράν ντε Λα Τουλαγέ για το «Βenda Βilili», μια ιστορία άστεγων παραπληγικών μουσικών του δρόμου από την Κινσάσα του Κονγκό, που συγκίνησε τους πάντες. Η ταινία διανέμεται στην αίθουσα Απόλλων την ερχόμενη Πέμπτη. Επίσης, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά εφέτος οι Νύχτες Πρεμιέρας Conn-Χ σε συνεργασία με τις εταιρείες Graal- Κodak στήριξαν τον εγχώριο κινηματογράφο απονέμοντας βραβεία. Το βραβείο σκηνοθεσίας κέρδισε ο Βασίλης Ραΐσης για την ταινία «Το τελευταίο τραγούδι του Ελβις», ενώ με το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου άνδρα ηθοποιού τιμήθηκε ο Χρήστος Καρτέρης που παίζει στην «Ψυχή Βαθιά» του Παντελή Βούλγαρη. Το ίδιοβραβείο στις γυναίκες δόθηκε στη Μίνα Ορφανού , τη «Στρέλλα» του Πάνου Χ. Κούτρα. Η απονομή του ελληνικού τμήματος έγινε το περασμένο Σάββατο λίγο πριν από την προβολή της τελευταίας ταινίας της αθηναϊκής τριλογίας του Νίκου Παναγιωτόπουλου «Τα οπωροφόρα της Αθήνας».

Πηγή: Το Βήμα (28.09.2010).

Σχετικά με Μαρία Τερζάκη

Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων Προσωπικό ιστολόγιο: http://makinganoteof/blogspot.com/ (Σημειώνοντας)


Περισσότερες πληροφορίες
Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία και χαρακτηρίσθηκε , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση