>Τέταρτη

>Έξι χρόνια μετά την οργάνωση της Πρώτης Πλατφόρμας Σύγχρονου Ελληνικού Χορού στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η Πλατφόρμα έχει γίνει θεσμός και έχει συμβάλει αποφασιστικά τόσο στην προβολή των ελληνικών ομάδων στο εξωτερικό όσο και στην ανταλλαγή ιδεών ανάμεσα στην εγχώρια και τη διεθνή σκηνή του χορού. Η φετινή, τέταρτη, διοργάνωση έχει τίτλο «Μια ματιά στη σύγχρονη ελληνική χορευτική δημιουργία» και πραγματοποιείται από 5 ώς 8 Ιουνίου, με τη συμμετοχή δέκα χορευτικών ομάδων.

Οι συνολικά δέκα παραγωγές της πλατφόρμας, που εντάσσονται στον Κύκλο «Χορός στο Μέγαρο Μουσικής», παρουσιάζονται ανά 3 (στις 5 και 7/6) και δύο (στις 6 και 8/6) και ξεκινούν στις 9.00 το βράδυ.

Ο κριτικός και αναλυτής χορού Ντόναλντ Χούτερα και η χορογράφος και θεωρητικός του χορού, Ανα Σάντσεζ-Κόλμπεργκ, θα βρίσκονται στη σκηνή -μετά το πέρας των παραστάσεων- και θα συνομιλούν με τους δημιουργούς, παρουσία του κοινού. Η 4η Πλατφόρμα Χορού αποτελεί συνδιοργάνωση του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

Πηγή: newsroom – ΔΟΛ (31.05.2010).

Σχετικά με Μαρία Τερζάκη

Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων Προσωπικό ιστολόγιο: http://makinganoteof/blogspot.com/ (Σημειώνοντας)


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Ετικέτες: . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *