>Κρατικά Βραβεία Θεατρικών Εργων

>Διακόσια δέκα θεατρικά έργα συμμετείχαν στους διαγωνισμούς Κρατικών Βραβείων Θεατρικών Εργων του 2009. Το Α΄ Βραβείο του Διαγωνισμού Συγγραφής Θεατρικού Εργου απονεμήθηκε στον Σωτήρη Σαμπάνη για το «Ευγενείς αγωνίες» (που υποβλήθηκε στον διαγωνισμό με το ψευδώνυμο «Αλέξανδρος Απολλωνάτος») με χρηματικό έπαθλο 9.000 ευρώ. Το Β΄ Βραβείο κέρδισε ο Μιχάλης Κόκκορης («Στάχτη και Βurberry») με χρηματικό έπαθλο 5.000 ευρώ και το τρίτο ο Μιχαήλ Ανθης («88») με έπαθλο 3.000 ευρώ.

Την επιτροπή αποτέλεσαν οι Γιώργος Χριστοφιλάκης, Κοραής Δαμάτης, Κώστας Παπαπέτρος, Αννα (Αννέτα) Μολύβα, Κατερίνα Αποστόλου. Ανάμεσα στα 123 έργα του διαγωνισμού για Νέους Θεατρικούς Συγγραφείς διακρίθηκαν η Βιβή Πηνιώτη (για το έργο «Ο θάνατος του Αντονέλο») και ο Χρήστος Αγγελάκος («Οι δυο μας τώρα») με το Α΄ και το Β΄ Βραβείο αντίστοιχα. Η επιτροπήΤιτίκα Στασινοπούλου, Ασημίνα (Μίνα) ΠέτρουΒενετσάνου, Κώστας Φέρης, Νικόλαος Κούκης, Ευανθία (Εύη) ΠρούσαληΑθανασίου- αποφάσισε να μοιραστούν το Γ΄ Βραβείο ο Στυλιανός Αθανασούλιας («Η αναμονή») και ο Αντώνης Περιστεράκος («Του παππού το γέλιο»).

Δίχως παραλήπτη το Α΄ Βραβείο του Διαγωνισμού Συγγραφής Παιδικού Εργου, καθώς δεν απονεμήθηκε. Η επιτροπή Κωνσταντίνος (Κωστής) Μεγαπάνος, Γιάννης Ζουγανέλης, Γιάννης Χρυσούλης, Χρήστος Χαλαζιάς και Χαρίκλεια (Λεία) ΧατζοπούλουΚαραβία- απένειμε το Β΄ και το Γ΄ Βραβείο στην Αγγελική Δαρλάση (για το έργο «Τότε που κρύψαμε έναν άγγελο») και τη Μάγια Δεληβοριά («Αδέρφια ενωμένα ποτέ νικημένα»).

Πηγή: Τα Νέα (21.05.2010).

Σχετικά με Μαρία Τερζάκη

Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων Προσωπικό ιστολόγιο: http://makinganoteof/blogspot.com/ (Σημειώνοντας)


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Ετικέτες: , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *