>Δ’ Διεθνές Συμπόσιο για τον Θουκυδίδη

>O Δήμος Αλίμου, γενέτειρα του Θουκυδίδη, διοργανώνει από τις 7 ως και τις 11 Απριλίου 2010 το Δ΄ Διεθνές Συμπόσιο για τον Θουκυδίδη, με θέμα: «Τεχνικές του Θουκυδίδη μεταξύ ιστορικής έρευνας και λογοτεχνικής αναπαράστασης».

Η Τελετή Έναρξης του Συμποσίου θα πραγματοποιηθεί στις 7 Απριλίου στην αίθουσα της Παλιάς Βουλής. Οι εργασίες του Συμποσίου θα διεξαχθούν στο Αμφιθέατρο του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης στις 8 Απριλίου και θα συνεχιστούν στις 9 & 10 Απριλίου στο Ζάππειο Μέγαρο.

Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Δ΄ Διεθνούς Συμποσίου για τον Θουκυδίδη είναι ο Δήμαρχος Αλίμου κ. Θάνος Ορφανός. Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής είναι ο κ. Αντώνης Τσακμάκης – Καθηγητής Πανεπιστημίου Κύπρου, ενώ η Επιστημονική Επιτροπή απαρτίζεται από τους κ.κ. : Γεώργιο Κοντογιώργη – Πάντειο Πανεπιστήμιο, Αντώνιο Ρεγκάκο – Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Μελίνα Ταμιωλάκη – Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Στη διάρκεια του Συμποσίου, διακεκριμένοι Καθηγητές-Μελετητές του Θουκυδίδη από την Ελλάδα και τη διεθνή επιστημονική κοινότητα θα παρουσιάσουν τις εισηγήσεις τους πάνω στο θέμα «Τεχνικές του Θουκυδίδη μεταξύ ιστορικής έρευνας και λογοτεχνικής αναπαράστασης».

Στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων του Δ΄ Διεθνούς Συμποσίου θα πραγματοποιηθεί την 19η Μαρτίου στην Θεατρική σκηνή Κ. ΚΟΥΝ συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης με θέμα: «Διπολισμός, Ιμπεριαλισμός, Μονοκρατορία, τότε και Σήμερα».

Στη συζήτηση θα λάβουν μέρος γνωστοί δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι των κομμάτων διπλωμάτες, στρατιωτικοί αναλυτές, καθηγητές και μελετητές του μεγάλου Ιστορικού, μεταξύ των οποίων οι καθηγητές Γιώργος Κοντογιώργης, Ζήσης Φωτάκης, Δημήτρης Χριστοδούλου οι δημοσιογράφοι Παντελής Σαββίδης, Κώστας Αρβανίτης, εκπρόσωποι των κομμάτων κ.α

Επίσης έχουν ήδη πραγματοποιηθεί με εξαιρετική επιτυχία ομιλίες σε μαθητές των Λυκείων του Δήμου Αλίμου, από τους καθηγητές Βασίλη Λεντάκη, Γιώργο Κοντογιώργη και Δημήτρη Χριστοδούλου, με θέμα με την διαχρονικότητα του έργου του μεγάλου Ιστορικού.

Πηγή: Δήμος Αλίμου

Σχετικά με Μαρία Τερζάκη

Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων Προσωπικό ιστολόγιο: http://makinganoteof/blogspot.com/ (Σημειώνοντας)


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Ετικέτες: . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *