>Ενημέρωση για το Σύνδρομο Down

>Το σύνολό τους στην Ελλάδα είναι άγνωστο, η βοήθεια από το κράτος αμελητέα, η ενημέρωση για δομές υποστήριξης ελλιπής.

Κι όμως, αυτοί δεν είναι λόγοι για να λιποψυχήσει όποιος μάθει ότι θα φέρει στον κόσμο ένα παιδί με σύνδρομο Down. Συγγενείς ανθρώπων με το σύνδρομο, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, προσφέρουν εμπειρία και γνώσεις σε όσους δεν γνωρίζουν πού να απευθυνθούν μέσα από την ενημερωτική εκστρατεία «Αμφινόμη» την οποία διεξάγει η Ενωση Γονέων και Φίλων Ατόμων με Σύνδρομο Down «Ηλιαχτίδα» σε συνεργασία με τη Νέα Γενιά και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Εκπαίδευσης και Πολιτισμού. Μετά το καλοκαίρι ενδέχεται να ξεκινήσει και η δωρεάν διανομή DVD σε μαιευτήρια και σχολεία, με στιγμιότυπα από τη ζωή των παιδιών, συνεντεύξεις γονέων, εργοδοτών και επιστημόνων, για περισσότερη ενημέρωση.

Τι ζητούν οι γονείς και όσοι ενδιαφερόμενοι έχουν προσέλθει στις συναντήσεις που προηγήθηκαν στους δήμους Αλίμου, Ν. Σμύρνης, Καλαμαριάς, Συκεών και Κοζάνης; «Βοήθεια καθημερινή, πριν από το σχολείο ή να υπήρχε δάσκαλος στο σχολείο», εξηγεί ο υπεύθυνος επικοινωνίας της «Ηλιαχτίδας», Δημήτρης Φροσύνης, που έχει αδελφό με σύνδρομο Down. Γνώστης των καταστάσεων, εξηγεί ότι στατιστικά στοιχεία δεν υφίστανται επειδή «οι τοκετοί δεν καταγράφονται στα μαιευτήρια, ενώ εμπειρικά γνωρίζω ότι το 70% με 80% των περιπτώσεων διακόπτουν την κύηση». Οι επόμενες συναντήσεις θα γίνουν σε Λάρισα 16/4, Θέρμη 17/4, Καβάλα 18/4, Χανιά 15/5.

Πηγή: άρθρο – «Η Καθημερινή» (21.03.2010).

Σχετικά με Μαρία Τερζάκη

Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων Προσωπικό ιστολόγιο: http://makinganoteof/blogspot.com/ (Σημειώνοντας)


Περισσότερες πληροφορίες
Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία και χαρακτηρίσθηκε , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση