RSS Feed for This PostCurrent Article

Η συμπεριφορά των ανθρώπων

Στην παλιά εποχή οι άνθρωποι ήταν πιο δεμένοι, υπήρχε μια επικοινωνία μεταξύ τους. Όλοι μαζί έφτιαχναν ομάδες και έκαναν τις εργασίες τους, βοηθούσε ο ένας τον άλλον πάρα πολύ. Οι καιροί ήταν δύσκολοι μα υπήρχαν δύο σημαντικά πράγματα που τους έδεναν Η ΑΓΑΠΗ και Η ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ. Τότε δεν υπήρχε περίπτωση να δεις κάποιον στο δρόμο και να μην ανταλλάξεις την καλημέρα σου.

Η αλληλο-υποστήριξη ήταν ένας βασικός παράγοντας. Η φτώχεια ήταν αυτό που τους τσάκιζε αλλά το αντιμετώπιζαν. Δούλευαν σκληρά ώρες ατελείωτες. Τα βράδια μαζεύονταν όλοι μαζί στα σπίτια και συζητούσαν, τρώγανε από τα λιγοστά τους και πίνανε, έτσι για λίγο ξεχνούσαν τις δυσκολίες τους.

Οι γάμοι, οι γιορτές οι και τα πανηγύρια στα χωριά κρατούσαν δύο ημέρες. Οι συγγενείς και οι φίλοι ερχόταν από μακριά για να δούνε τους δικούς τους ανθρώπους αλλά και φιλικά πρόσωπα.  

Σήμερα όμως υπάρχει πολύ κακία. Οι άνθρωποι έχουν γίνει σκληροί, ο καθένας κοιτάει το συμφέρον του και δεν υπολογίζει τίποτα. Φοβάσαι να ζητήσεις βοήθεια. Υπάρχουν άνθρωποι που μας χρειάζονται και εμείς απαξιούμε, δεν γυρίζουμε να τους κοιτάξουμε. Όμως πρέπει όλοι να καταλάβουν πως ήμαστε το ίδιο, χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον για να επιβιώσουμε. Θα φτάσουμε να γίνουμε όπως τότε παλιά (ΦΤΩΧΕΙΑ) αλλά δεν θα υπάρχει αγάπη και κατανόηση όπως παλιά. Απλά θα σκοτωνόμαστε για το τίποτα. Θα φοβόμαστε να βγούμε έξω από το σπίτι.

Εγώ εύχομαι οι άνθρωποι να αλλάξουν προς το καλύτερο για να υπάρχει ΑΓΑΠΗ.

Trackback URL



  1. 2 Comment(s)

  2.   By ΡΟΥΜΠΗ ΕΛΕΝΑ on Μαρ 21, 2013 | Reply

    ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΩΡΑ, ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΓΑΠΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ, ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΜΕ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ. ΦΤΩΧΕΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Η ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.
     

  3.   By ΤΣΕΡΤΟΥ ΜΑΡΙΑ on Απρ 10, 2013 | Reply

    Συμφωνώ. Η συμπεριφορά των ανθρώπων στη σημερινή εποχή έχει αλλάξει. Ο καθένας νοιάζεται για το συμφέρον μόνο. Αυτό συμβαίνει επειδή η νοοτροπία των ανθρώπων έχει αλλάξει……

Post a comment

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση