RSS Feed for This PostCurrent Article

Η Ανακύκλωση στη χώρα μας

Η Ανακύκλωση σήμερα αποτελείται σημαντική προτεραιότητα για το περιβάλλον και το μέλλον μας. Δεν είναι μια εφήμερη τάση της εποχής, αλλά αντίθετα, υποχρέωση κάθε πολιτισμένης κοινωνίας, που συμβάλει έμπρακτα στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης.

Παράλληλα, εντοπίζεται η ανάγκη για την καλλιέργεια μιας κουλτούρας που προάγει την ανάγκη στους πολίτες και όλους τους κοινωνικούς εταίρους, αναγνωρίζοντας ότι η Ανακύκλωση πρέπει να μπει στην καθημερινότητα μας και να γίνει τρόπος ζωής. Σε κάθε περίπτωση, Ανακύκλωση με καθαρά τεχνικούς όρους είναι η διαδικασία μέσα από την οποία επιτυγχάνεται η εκ νέου χρήση των υλικών συνεργασίας (γυαλί, χαρτί, πλαστικό, ξύλο κ.α.) και η επαναεισαγωγή τους στον κύκλο παραγωγής.

Στους μπλε κάδους βάζουμε μόνο συσκευασίες από τα παραπάνω υλικά και μάλιστα προσπαθούμε να τις ξεπλένουμε αν έχουν υπολείμματα. Δεν πετάμε ηλεκτρικές συσκευές, μπαταρίες ή άλλα αντικείμενα. Υπάρχουν ειδικοί κάδοι για τις ηλεκτρονικές συσκευές ή οικιακές συσκευές, τις μπαταρίες και τους λαμπτήρες όπου αυτοί είναι σε μαγαζιά που πουλάνε ηλεκτρονικές συσκευές κ.α.

Τα οφέλη της Ανακύκλωσης είναι πολλά, μας βοηθάει να μην μολύνουμε το περιβάλλον, να έχουμε μια καθαρή ατμόσφαιρα και ένα καλύτερο τρόπο ζωής για όλους μας. Με την Ανακύκλωση κάνουμε και οικονομία σε πρώτες ύλες. Για παράδειγμα οι εφημερίδες και τα περιοδικά που πάνε για ανακύκλωση μπορούν να γίνουν αύριο το βιβλίο της Πληροφορικής που θα πάρει ο μικρός μας αδελφός.

Γνωρίζατε ότι για κάθε κουτάκι αλουμινίου που ανακυκλώνεται, εξοικονομείται η ενέργεια που χρειάζεται μια τηλεόραση για 3 ώρες λειτουργίας και ότι η ανακύκλωση ενός γυάλινου μπουκαλιού εξοικονομεί ενέργεια που θα φώτιζε ένα δωμάτιο για 8 ώρες ;

Trackback URL



  1. 1 Comment(s)

  2.   By ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΡΓΥΡΩ on Μαρ 13, 2013 | Reply

    Tο παραπάνω άρθρο είναι εξέχουσας σημασίας, καθώς πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι η ανακύκλωση κατέχει μία πολύ σημαντική θέση στη σύγχρονη εποχή.Ειδικά τα τελευταία χρόνια που οι καταστροφές από τη μόλυνση του περιβάλλοντος είναι ανυπολόγιστες , πρέπει όλοι να θέσουμε ως πρώτο στόχο μας την ανακύκλωση.Με την ανακύκλωση αποκομίζουμε πολλά οφέλη. Αρχικά,κάνουμε εξοικονόμηση πρώτων υλών , αλλά και δημιουργούμε μια καθαρή ατμόσφαιρα . Όμως θα πρέπει να προσέχουμε τι ρίχνουμε στους  ειδικούς κάδους ανακύκλωσης. Δεν πρέπει να πετάμε άλλα αντικείμενα εκτός από γυαλί , πλαστικό , αλουμίνιο και χαρτί.Κάνοντας ανακύκλωση θα επιτύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα , δηλαδή να προστατέψουμε το περιβάλλον μας!!!!!!!!!       

Post a comment

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση