RSS Feed for This PostCurrent Article

Γιατί πρέπει και γιατί δεν πρέπει να έχουμε κινητό

Οι περισσότεροι άνθρωποι στις μέρες είτε θέλουν είτε χρειάζονται ένα κινητό. Βέβαια υπάρχουν και εκείνοι που θεωρούν το να έχεις κινητό εντελώς λάθος και υπερβολικά βλαβερό για την υγεία. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα πάνω σε αυτό το θέμα.

Ας αρχίσω λοιπόν με τα πλεονεκτήματα. Αρχικά, εάν έχεις κινητό μπορείς να το έχεις πάντα μαζί σου, ώστε να μην χάσεις σημαντικά τηλεφωνήματα. Επίσης, εάν χαθείς μπορείς να πάρεις τηλέφωνο και να ζητήσεις οδηγίες. Επιπλέον, κάτι ακόμα σημαντικό που θα πρέπει να έχεις στο μυαλό μας είναι το, αν συμβεί ένα ατύχημα θα πρέπει να καλέσεις την αστυνομία ή ένα ασθενοφόρο σε περίπτωση τραυματισμού. Επιπρόσθετα, τα κινητά έχουν φωτογραφική μηχανή οπότε μπορείς να βγάλεις φωτογραφία οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας όπου κ αν βρίσκεσαι και έτσι δημιουργείς αναμνήσεις. Ένα ακόμα πολύ σημαντικό πράγμα που υπάρχει είναι ότι τα κινητά μπορούν να συνδεθούν στο διαδίκτυο και έτσι μπορείς να ελέγχεις τα email σου ή οτιδήποτε άλλο.

Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν και μειονεκτήματα όπως το ότι τα κινητά μπορεί να είναι ακριβά και δεν έχουν όλοι την οικονομική δυνατότητα να πάρουν ένα αρκετά εξελιγμένο κινητό. Ένα ακόμα μειονέκτημα είναι ότι κάποια κινητά δεν έχουν σήμα σε ορισμένες περιοχές οπότε δεν μπορείς να επικοινωνήσεις με κανέναν. Επίσης τα κινητά είναι όντως πολύ βλαβερά για την υγεία αν δεν χρησιμοποιούνται σωστά, δηλαδή εάν δεν τα χρησιμοποιείς όλη μέρα δεν κινδυνεύεις τόσο πολύ από την ακτινοβολία που εκπέμπουν. Επιπλέον, κάποιοι άνθρωποι αποκτούν εξάρτηση από το κινητό γιατί τα χρησιμοποιούν πολλές φορές και κάθε μέρα και έτσι χάνουν την επαφή με τον έξω κόσμο, αποκόβονται από τις παρέες τους και σιγά – σιγά αντικοινωνικοποιούνται. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τα κινητά, ενώ οδηγούν με αποτέλεσμα να γίνονται ατυχήματα. Αλλά και ατυχήματα άλλου είδους μπορούν να προκαλέσουν στο σχολείο, αφού κάποιοι μαθητές τα χρησιμοποιούν εν’ ώρα μαθήματος, δηλαδή μπορεί κάποιος καθηγητής να τους το πάρει, να μην ακούσουν κάποια σημαντική πληροφορία επειδή δεν προσέχουν.

Kατά τη γνώμη μου όλοι θα πρέπει να έχουμε κινητό, αλλά θα πρέπει να τα χρησιμοποιούμε με μέτρο, ώστε να μην αποκτήσουμε κάποιο από τα παραπάνω προβλήματα.

Trackback URL



  1. 3 Comment(s)

  2.   By ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΡΓΥΡΩ on Μαρ 13, 2013 | Reply

    Kινητό……..ένα πολύ σημαντικό μέσο επικοινωνίας! Και ποιος δε έχει ένα σήμερα;Παρ΄όλα τα ωφέλη που αποκομίζουμε από τη χρήση του (επικοινωνία , κλήση άμεσης βοήθειας , σύνδεση στο internet) δεν παύει να είναι  βλαβερό για την υγεία μας , αλλά και μας προκάλεί εθισμό.Για να αποφύγουμε τέτοια φαινόμενα καλό θα ήταν να χρησιμοποιούμε το κινητό μας τηλέφωνο με μέτρο.
             Επομένως πρέπει να  το χρησιμοποιούμε  μόνο όταν είναι απαραίτητο και όχι συνέχεια όπως συμβαίνει σήμερα τόσο από την πλευρά των μαθητών όσο και από την πλευρά των μεγαλύτερων σε ηλικία ατόμων!!!!!!!

  3.   By ΤΣΕΡΤΟΥ ΜΑΡΙΑ on Μαρ 13, 2013 | Reply

    Το κινητό έχει εισβάλει στη ζωή μας και πλέον μας έχει γίνει απαραίτητο. Αυτό συμβαίνει γιατί μέσω αυτού μας προσφέρονται πολλές υπηρεσίες. Βέβαια το κινητό μπορεί να μας βλάψει όταν δεν χρησιμοποιείται με σύνεση. Αυτό συνήθως παρατηρείται σε παιδιά δικών μας κυρίως ηλικιών τα οποία κάνουν αλόγιστη χρήση του κινητού με αποτέλεσμα αυτό να μετατρέπεται σε “κακό” εργαλείο.

  4.   By ΣΑΚΕΛΛΙΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ on Μαρ 21, 2013 | Reply

    Όπως και να το κάνουμε, τα κινητά είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής  μας. Η χρησιμότητά τους είναι σίγουρα μεγάλη. Δεν μπορούμε όμως να πούμε σε κάποιον πως μπορεί και πως δεν μπορεί να το χρησιμοποιεί. Το εαν το κινητό τηλέφωνο είναι ένα χρήσιμο εργαλείο ή ένα όπλο το οποίο στρέφουμε οι ίδιοι εναντίον μας εξαρτάται από την ωριμότητά μας αλλά και την πλήρη κατανόηση του καθενός μας σχετικά με τον ρόλο της τεχνολογίας στην ζωή μας.

Post a comment

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση