Το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας στην τελετή λήξης του 3ου ανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας – Reflections

Με μία μοναδική παράσταση του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας έκλεισε το βράδυ της Κυριακής 30 Μαρτίου η αυλαία του 30ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας που διοργάνωσε η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, του Δήμου Καρδίτσας, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας και της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Έχοντας ως αφετηρία τη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι και αξιοποιώντας τη δύναμή της παιδαγωγικά και καλλιτεχνικά, το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας επιχείρησε μια πρωτότυπη προσέγγιση των Reflections του Μάνου Χατζιδάκι.

Το έργο του Μ. Χατζιδάκι Reflections είναι ένας κύκλος δέκα κομματιών σε αγγλικούς στίχους, που γράφτηκαν από τον συνθέτη το έτος 1969 για το συγκρότημα New York Rock and Roll Ensemble, κατά την παραμονή του στην Αμερική. Το 1991 ο Χατζιδάκις προχώρησε σε μια άλλη εκδοχή του έργου με την ονομασία Αντικατοπτρισμοί, σε στίχους του Νίκου Γκάτσου και ερμηνεύτρια την Αλίκη Καγιαλόγλου. Τέλος, το 2007 το ελληνικό συγκρότημα Raining Pleasure ερμήνευσε τα Reflections με μια δική του διασκευή.

Στην παρουσίαση των Reflections από το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας, το μουσικό μέρος παρέμεινε πιστό στο ύφος του έργου, υπηρετώντας το και με άλλα μουσικά στυλ, όπως αυτά διδάσκονται μέσα στο πρόγραμμα σπουδών του Μουσικού Σχολείου, αξιοποιώντας έτσι την πολλαπλότητα των συνόλων καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας.

Δημοσιεύθηκε στην Σχολικό Ετος 2011-2012. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση