Το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο Μουσείο της Ακρόπολης

Μια εξαιρετική παράσταση παρακολούθησαν την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 50 περίπου μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μεγάρου Μουσικής «Κυριακάτικα πρωινά», τα οποία απευθύνονται κυρίως σε μαθητές σχολείων, κορυφαίοι λυρικοί τραγουδιστές με διεθνή καριέρα, όπως οι Δημήτρης Πλατανιάς, Αντωνία Καλογήρου, Ειρήνη Καραγιάννη, Χριστόφορος Σταμπόγλης, κ.α. ερμήνευσαν αποσπάσματα από την όπερα Νabucco του φημισμένου Iταλού συνθέτη Giuseppe Verdi. To 2013 γιορτάζουμε 200 χρόνια από τη γέννηση του G.Verdi και το Μέγαρο Μουσικής άδραξε την ευκαιρία να δημιουργήσει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο οποίο μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά στην όπερα, ως την πιο ολοκληρωμένη μορφή μουσικού θεάτρου. Τους τραγουδιστές πλαισίωνε η Κρατική ορχήστρα Αθηνών και η μεικτή χορωδία του Δήμου Αθηναίων υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Πέτρου. Η επιλογή της όπερας Nabucco δεν ήταν τυχαία, καθώς είναι ένα από τα πλέον αντιπροσωπευτικά του έργα που τον καθιέρωσαν ως κορυφαίο συνθέτη όπερας τον 19 αιώνα. Το χορωδιακό “Va pensiero”, το οποίο περιγράφει τη διαμαρτυρία των Εβραίων απέναντι στη βαβυλωνιακή αιχμαλωσία είναι ίσως το κορυφαίο σημείο της όπερας και σχεδόν πάντα, παίζεται στις παραστάσεις σε επανάληψη, με το κοινό να συμμετέχει τραγουδώντας. Στο πλαίσιο του Κυριακάτικου πρωινού, το Μέγαρο Μουσικής διοργάνωσε επιπλέον πανελλήνιο διαγωνισμό ζωγραφικής με θεματολογία από την όπερα Nabucco. Μαθητές και μαθήτριες από όλη την Ελλάδα δημιούργησαν τα δικά τους έργα ζωγραφικής τα οποία στάλθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής και από αυτά, το έργο της μαθήτριας της Γ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας Δροσιάς Μπακαλάκου διακρίθηκε ως το καλύτερο έργο που στάλθηκε στο διαγωνισμό και προβλήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής με επαινετικά σχόλια από την κ. Έφη Αβέρωφ – Μιχαηλίδου, που επιμελήθηκε την παρουσίαση του προγράμματος.
Στη συνέχεια, η ομάδα του Μουσικού Σχολείου επισκέφτηκε το Μουσείο της Ακρόπολης και θαύμασε τους θησαυρούς που εκτίθενται στους χώρους του. Η περιήγηση του συγκεκριμένου μουσείου είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα καθώς συνδυάζει την υπερσύγχρονη αρχιτεκτονική και εκθέματα μοναδικής καλλιτεχνικής και αρχαιολογικής αξίας.
Τους μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου συνόδευσαν οι καθηγήτριες: Αθανασίου Ζωή, Τσιαμούρα Μαρία, Μάνθου Δήμητρα, Χατζίκου Μαρία, Σαφαρή Χαρούλα, Φούφα Βασιλική, Καραγιάννη Όλγα και Κωτούζα Πέγκυ.

Κατηγορίες: Δελτία Τύπου. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *