Το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας στη Βουλή των Ελλήνων και στην Έκθεση των Δεινοσαύρων της Παταγονίας

Το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού του προγράμματος πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων την Τρίτη 29 Ιανουαρίου. Είναι καθιερωμένο τα τελευταία χρόνια, έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου της Βουλής, διάφορα σχολεία της Ελλάδας επισκέπτονται τη Βουλή όπου ενημερώνονται για θέματα που αφορούν στο πολίτευμα της χώρας μας, ξεναγούνται στην έκθεση Χ. Τρικούπη που φιλοξενείται στους χώρους του κτηρίου και συζητούν με τους υπεύθυνους του προγράμματος για τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών.
Στη συνέχεια, οι μαθητές περιηγήθηκαν στο χώρο όπου εκτίθενται έργα τέχνης, ιστορικά αντικείμενα, σπάνια έγγραφα και χειρόγραφα, φωτογραφίες, βιβλία και φυλλάδια, εφημερίδες και περιοδικά τα οποία ανασυνθέτουν την εικόνα της χώρας την εποχή του Χαρίλαου Τρικούπη (1832-1896). Τα εκθέματα, πολλά από τα οποία παρουσιάζονται για πρώτη φορά, προέρχονται κυρίως από τη σημαντική δωρεά της Rita Frei-Τρικούπη η οποία το 2010 δώρισε στη Βιβλιοθήκη της Βουλής το αρχείο και τη βιβλιοθήκη του συζύγου της, Κωνσταντίνου Σπ. Τρικούπη, καθώς και αξιόλογα οικογενειακά κειμήλια. Την παρουσίαση συμπληρώνει ποικίλο υλικό που αντλήθηκε από τις συλλογές της Βιβλιοθήκης της Βουλής. Τέλος, μαθητές και καθηγητές επισκέφτηκαν την αίθουσα συνεδριάσεων της Βουλής, όπου η ξεναγός ενημέρωσε τους μαθητές σχετικά με τους κανονισμούς διεξαγωγής των συνεδριάσεων που πραγματοποιούνται στο χώρο αυτό.
Της επίσκεψης στη Βουλή προηγήθηκε περιήγηση στην έκθεση των δεινοσαύρων της Παταγονίας στο Γουδί ( χώρος Ολυμπιακών Ακινήτων), όπου η αποστολή του σχολείου είχε τη σπάνια ευκαιρία να θαυμάσει από κοντά τεράστιους σκελετούς δεινοσαύρων από την περιοχή της Παταγονίας. Οι γίγαντες αυτοί της Αργεντινής, συνεχίζοντας την περιοδεία τους στις μεγάλες Ευρωπαϊκές πόλεις, ενθουσίασαν τους μαθητές αλλά και τους επισκέπτες που βρίσκονταν στο χώρο.
Η έκθεση αυτή συνδιοργανώνεται από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης, τους Φίλους του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και τη Grupo Cultural SRL της Αργεντινής.

Την αποστολή του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας συνόδευσαν οι καθηγητές: Αθανασίου Ζωή, Παΐση Αννέτα, Κάλος Ελένη, Τσιαμούρα Μαρία, Μπρούτσου Αγαθή, Τσιοπούλου Δήμητρα και Ντερέκας Γιώργος.

Κατηγορίες: Δελτία Τύπου. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Ένα σχόλιο στο Το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας στη Βουλή των Ελλήνων και στην Έκθεση των Δεινοσαύρων της Παταγονίας

  1. Την θυμαμαι αυτην την εκδρομη περασαμε ολοι τελεια.Μακαρι να ξαναπαμαι γιατι αλλο μαθημα δεν μπορωωωωω!!!!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *