Απονομή βραβείων

0

Συγγραφέας: ΓΕΩΡΓΕΛΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ | Κατηγορία Ανακοινώσεις | , στις 23-12-2019

 

 

απονομή βραβείων για τον 7ο πανελλήνιο διαγωνισμό λογοτεχνίας

 

Με το 1ο βραβείο του 7ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πρωτόλειου Διηγήματος του Ιδρύματος Λασκαρίδη – που συνοδευόταν και από επιταγή 1000 ευρώ – τιμήθηκε την Κυριακή «ο παππούς μου ο Σόκιαλης», το διήγημα της Ερμιόνης Γιαβρίμη, μαθήτριας της Β΄τάξης του Γυμνασίου Θερμής. Η τελετή βράβευσης έγινε στα γραφεία του ιδρύματος στον Πειραιά, παρουσία πολυπληθούς ακροατηρίου, των γονέων των μαθητών, φίλων, συγγενών τους κ.λ.π.

Προλογίζοντας το κείμενο η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Πανάρετου σημείωσε, ότι όλα τα μέλη της κριτικής επιτροπής αναρωτήθηκαν «αν συνέβησαν στην πραγματικότητα τα περιστατικά, που περιγράφονται στο διήγημα ή τα έπλασε με τα φαντασία της η μαθήτρια» . Μάλιστα δεν αποκάλυψε το τέλος του διηγήματος, με αποτέλεσμα το κοινό να ξεσπάσει σε ενθουσιώδη χειροκροτήματα, όταν τέλειωσε η ανάγνωση της ιστορίας.

Την Ερμιόνη συγχάρηκαν πολλοί γονείς μαθητών που παραβρέθηκαν για την απόφασή της να ερευνήσει, να μάθει και να καταγράψει την ιστορία του προγόνου της . Η τελετή βράβευσης ολοκληρώθηκε με την απονομή των βραβείων και αναμνηστικών δώρων στους μαθητές που πήραν τα βραβεία (3 για το Γυμνάσιο και 3 για το Λύκειο).

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου  Θερμής συγχαίρει την μαθήτρια του σχολείου μας για τη μεγάλη της διάκριση.

Αγγλικά B-adv

0

Συγγραφέας: ΣΑΡΑΝΤΙΔΗ ΜΑΡΙΑ | Κατηγορία Ανακοινώσεις, Διαγωνίσματα | , στις 18-12-2019

Για το Διαγώνισμα Α΄Τετραμήνου θα πρέπει να επαναλάβετε τα παρακάτω:

  1. Present Simple
  2. Present Continuous
  3. Stative Verbs
  4. Prefixes to form opposite adjectives ( un-, dis-, ir-, etc.)
  5. Suffixes to form nouns ( -sion, -tion, – ance, -ence, etc.)

Ένα «Μουσείο» στο Γυμνάσιο Θερμής!!!

0

Συγγραφέας: ΣΑΡΑΝΤΙΔΗ ΜΑΡΙΑ | Κατηγορία Ανακοινώσεις, Δραστηριότητες | , στις 18-12-2019

Στις 04/12/2109 είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στο χώρο του σχολείου μας 2 Μουσειοσκευές από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Οι Μαθητές της Α΄Γυμνασίου ταξίδεψαν στο χώρο των Κυκλάδων και των Μυκηνών , είδαν ομοιώματα Ειδωλίων και Αγγείων , έπαιξαν με παιχνίδια της εποχής και γνώρισαν βιωματικά την τέχνη και τον πολιτισμό τους.

Αθήνα – Από τη Βασιλεία στην Αριστοκρατία

0

Συγγραφέας: ΣΑΡΑΝΤΙΔΗ ΜΑΡΙΑ | Κατηγορία Ιστορία, Υλικό | , στις 18-12-2019

Η αρχαία Αθήνα (Ἀθῆναι στην αττική διάλεκτο) ήταν πόλη-κράτος της αρχαίας Ελλάδας και μία από τις σημαντικότερες πόλεις του αρχαίου κόσμου γενικότερα. Τα όρια της περιλάμβαναν το μεγαλύτερο τμήμα της σημερινής Αττικής. Οι Αθηναίοι κυριαρχούσαν μέσω του ισχυρού τους στόλου σε έναν μεγάλο αριθμό ιωνικών αποικιών στα νησιά του Αιγαίου και στα παράλια της Μικράς Ασίας. Η Αττική άλλωστε αποτελούσε και τη μητρόπολη των περισσότερων ιωνικών αποικιών. Οι Αθηναίοι συνόρευαν βόρεια με τους Βοιωτούς και δυτικά με τους Μεγαρείς, με τους οποίους βρίσκονταν συχνά σε σύγκρουση. Η αρχαία Αθήνα πρωταγωνίστησε στους Περσικούς πολέμους, ηγήθηκε της συμμαχίας της Δήλου, καθώς και στη μία από τις δύο συμμαχίες οι οποίες συγκρούστηκαν κατά τον Πελοποννησιακό πόλεμο.

                                                                                                Πηγή:Βικιπαίδεια

Η Αποικιακή Εξάπλωση και η δημιουργία της Πόλης-Κράτους

0

Συγγραφέας: ΣΑΡΑΝΤΙΔΗ ΜΑΡΙΑ | Κατηγορία Ιστορία, Υλικό | , στις 18-12-2019

Δεύτερος ελληνικός αποικισμός ονομάστηκε η οργανωμένη αποικιακή εξάπλωση των αρχαίων Ελλήνων στον χώρο της Μεσογείου και του Εύξεινου Πόντου, κατά την περίοδο του 8ου, του 7ου και του 6ου αιώνα π.Χ. Ο αποικισμός αυτός διέφερε από τον πρώτο αποικισμό γιατί αποτέλεσε οργανωμένη επιχείρηση από την μητρόπολη σε αντίθεση με την απλή μετακίνηση φυλών που συντελέστηκε κατά τον πρώτο αποικισμό. Πολλές αποικίες που ιδρύθηκαν αυτή την περίοδο εξελίχθηκαν σε πόλεις ισχυρές και έγιναν ανεξάρτητες από την μητρόπολη.

Are you going on holiday?

0

Συγγραφέας: ΣΑΡΑΝΤΙΔΗ ΜΑΡΙΑ | Κατηγορία Αγγλικά, Υλικό | , στις 15-12-2019

 

Travel options are endless in today’s globalised world. With a vast network of flights connecting almost every corner of the globe, you are free to travel anywhere you like. But how can you spend your time there?

Οι έριδες για το ζήτημα των Εικόνων

0

Συγγραφέας: ΣΑΡΑΝΤΙΔΗ ΜΑΡΙΑ | Κατηγορία Ιστορία, Υλικό | , στις 08-12-2019

Εικονομαχία ονομάζουμε τη διαμάχη που ξέσπασε στο Βυζάντιο από τις αρχές του 8ου ως τα μέσα του 9ου αιώνα σχετικά με το αν η λατρεία των εικόνων είναι σύμφωνη με τις παραδόσεις της Ορθοδοξίας ή όχι.

Thanksgiving Day- a short presentation

0

Συγγραφέας: ΣΑΡΑΝΤΙΔΗ ΜΑΡΙΑ | Κατηγορία Αγγλικά, Υλικό | , στις 08-12-2019

Thanksgiving Day, annual national holiday in the United States and Canada celebrating the harvest and other blessings of the past year.

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων