Μία παγκόσμια φωνή για το κλίμα

Οι συμμετέχοντες στις “Παρασκευές για το κλίμα”, το εβδομαδιαίο ραντεβού των μαθητών ανά τον πλανήτη φώναξαν δυνατά πως είναι πια καιρός να αφυπνιστούμε για την υπερθέρμανση του πλανήτη.
Το 2019 ήταν μία ιδιαίτερα θερμή χρονιά από την άποψη των θερμοκρασιών.Η Ευρώπη δοκιμάστηκε από αλλεπάλληλα κύματα καύσωνα τους καλοκαιρινούς μήνες. Τα δύο μεγαλύτερα δάση του πλανήτη, στη Σιβηρία και τον Αμαζόνιο υπέστησαν εκτεταμένες καταστροφές. Μέσα λίγες εβδομάδες παραδόθηκαν στις φλόγες τεράστιες εκτάσεις. Οι πλημμύρες είναι ακόμη πιο συχνές και ακόμη πιο καταστροφικές στο τέλος του χρόνου.Ας ελπίσουμε ότι η παγκόσμια κοινότητα θα ευαισθητοποιηθεί σχετικά με αυτό το πρόβλημα και θα καταφέρει με συντονισμένες δράσεις να μειώσει τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Μείωση της σπατάλης τροφίμων στις γιορτές

Οι γιορτές είναι συνδεδεμένες με λίστες αγοράς τροφίμων, ώρες προετοιμασίας του φαγητού και των γλυκών, συναντήσεις με συγγενείς και φίλους, φαγοπότι και περισσεύματα μετά τη γιορτή. Φέτος λοιπόν ας κάνουμε τη διαφορά. Ας βάλουμε σαν στόχο την καταπολέμηση της σπατάλης τροφίμων.Γι΄ αυτό λοιπόν ας επαναξιοποίησουμε ή ας μοιραστούμε το  περισσευούμενο φαγητό με φίλους ή όσους το έχουν ανάγκη. Η WWF μας προτείνει 10 απλά βήματα για να μην πάει τίποτε χαμένο.Δείτε τα εδώ.

 

 

Έθιμα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς απ’όλη την Ελλάδα

 

 

Η ελληνική παράδοση είναι πολύ πλούσια σε γεύσεις και δρώμενα για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Ας δούμε τα πιο σημαντικά.

 

 

Χριστούγεννα-Αναγνωστικό 1977

 

 

Μετάβαση στο Γυμνάσιο

Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο

Στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Υγείας

“Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο”

θα πραγματοποιήσουμε επίσκεψη στο Μουσικό Σχολείο Αθήνας την Τετάρτη 18/12/2019 προκειμένου οι μαθητές της ΣΤ’Τάξης του σχολείου μας να ενημερωθούν (περισσότερα…)