Γίνε συγγραφέας ή εικονογράφος

Γίνε συγγραφέας ή εικονογράφος Pencil Clipart clipart - Pencil, Eraser, Drawing, transparent clip art

Μια και η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου είναι στις 2 Απριλίου, μπορούμε και εμείς με ένα εύκολο και διασκεδαστικό τρόπο να γίνουμε συγγραφείς και εικονογράφοι. Θα περιμένω τα αποτελέσματα. Ετοιμαστείτε και θα σας πω  πως θα τα δημοσιεύσουμε!  Εύχομαι σε όλους καλή επιτυχία!!!

 

Storybird: γράψτε και εκδώστε τα δικά σας βιβλία!

Πως μπορείτε να φτιάξετε ένα δικό σας βιβλίο στο Storybird

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να πάτε στο πρόγραμμα. Στην αρχή  πρέπει να δημιουργήστε λογαριασμό στο Storybird, δίνοντας το mail σας και έναν κωδικό, για να ξεκινήσετε να δημιουργείτε το βιβλίο, κάντε το με τη βοήθεια των γονιών σας. Στη συνέχεια επιλέξτε το στυλ εικονογράφησης που θα χρησιμοποιήσετε στο βιβλίο σας. Η εφαρμογή έχει μια τεράστια ποικιλία εικόνων από διεθνείς καλλιτέχνες, οι οποίοι δίνουν  τα έργα τους για χρήση σε βιβλία που θα δημιουργήσετε. Όταν εντοπίσετε κάποια εικόνα που σας εμπνέει και θεωρείται πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο βιβλίο σας επιλέγετε την εντολή (use this art).

Έπειτα  πρέπει  να επιλέξετε το είδος του βιβλίου που θα γράψετε (με κεφάλαια, χωρίς κεφάλαια, μορφή ποιήματος) και ξεκινάτε να προσθέτετε εικόνες και κείμενο στο βιβλίο σας. Προσθέστε εικόνες και κείμενο, είναι πολύ εύκολο. Αποθηκεύστε το βιβλίο σας…. και έχετε γίνει μικροί συγγραφείς.  Για να πάρετε ιδέες μπορείτε να δείτε και βιβλία που έφτιαξαν άλλοι μαθητές. Καλή επιτυχία στην προσπάθειά σας. 

Πηγή:https://edtech.gr/storybird/

 

Φτιάξε μια αφίσα!

Πάτησε πάνω στην εικόνα που σου δείχνει πως λειτουργεί το πρόγραμμα  kleki και φτιάξε τη δική σου αφίσα για την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδικού Βιβλίου. Μη ξεχάσεις να αποθηκεύσεις την εικόνα.