Πλησιάζοντας τα Χριστούγεννα – Περιμένοντας τον νέο χρόνο…

Λίγες ώρες μας χωρίζουν από την ωραιότερη ίσως γιορτή του χρόνου!

Μια γιορτή στην καρδιά του χειμώνα που μας χαρίζει απλόχερα ζεστασιά και γαλήνη.

Μια χειμωνιάτικη μα τόσο ζεστή γιορτή!

van-gong xristougenna

 

Οι μέρες αυτές ξεχειλίζουν με όμορφα και χαρούμενα συναισθήματα, καθώς συνδέονται με ευχάριστα γεγονότα γεμάτα «μαγεία» . Η γέννηση της ελπίδας, η προσμονή του νέου, η ανυπομονησία της αλλαγής και η προσδοκία ενός καλύτερου μέλλοντος!

Μέσα σε όλα αυτά τα συναισθήματα κρύβεται η ανάγκη μας να ονειρευόμαστε, να πάρουμε μια βαθιά ανάσα και να γεμίσουμε τον εσωτερικό μας κόσμο με τον αέρα της αισιοδοξίας, ώστε να πορευτούμε παρακάτω.

Ανάγκη ζωής η  μικρή στάση χαράς και ενθουσιασμού!

Είναι η ανάγκη να δώσουμε μια ακόμη ευκαιρία στον εαυτόν μας .

Μια ευκαιρία σε ό,τι δεν καταφέραμε, σε όσα κυνηγήσαμε μα δεν αποκτήσαμε, σε όσα επενδύσαμε μα μας απογοήτευσαν, σε ό,τι  πιστέψαμε μα στην πορεία αποδομήσαμε.

Θαρρείς και όλα θα αλλάξουν μαγικά, όταν αποχαιρετήσουμε τον παλιό χρόνο και καλωσορίσουμε τον νέο.ανάμνηση των Χριστουγέννων – Antonio Garcia y Mencia

Γυρίζουμε σελίδα και νιώθουμε πως έχουμε μπροστά μας μια λευκή κόλλα έτοιμη να φιλοξενήσει  τα νέα μας «δημιουργήματα» που θα είναι καλύτερα από τα παλιά, θα είναι χρωματιστά και χαρούμενα, δεν θα έχουν λάθη και μουτζούρες.

Κατά βάθος , βέβαια, όλοι γνωρίζουμε πως και λάθη θα έχουν  και μουτζούρες, ξέρουμε πως θα σχεδιάσουμε κάποια ίδια αποτυχημένα σχέδια, πως θα τραβήξουμε «στραβές» γραμμές, οι οποίες θα απέχουν πολύ από τις ολόισιες που φανταζόμαστε.

Ξέρουμε πως ο νέος χρόνος δεν θα κάνει μόνος τα … μαγικά του! Δεν είναι αποκομμένος από εμάς.

Ίσως ακόμη ξέρουμε πως, για να επιτύχουμε και να ευτυχήσουμε, δεν χρειάζεται να αλλάξει ο χρόνος μα να αλλάξουμε εμείς . Να αλλάξουμε οπτική, να αλλάξουμε κοσμοθεωρία, να αποκτήσουμε ενσυναίσθηση, να κατανοούμε, να συγχωρούμε, να παλεύουμε για όσα πιστεύουμε, να αγαπήσουμε την οντότητα που λέγεται άνθρωπος, ξεφεύγοντας από τον μικρόκοσμό μας και δίνοντας το χέρι σε όποιον το χρειάζεται δίχως να επιζητούμε ανταπόδοση.

christmas-starry-night

Η ιδιαίτερη σημειολογία που κρύβει ο νέος χρόνος ας γίνει η αφορμή να  αλλάξουμε.

Το νέο ξεκίνημα που σηματοδοτεί ας γίνει ουσιαστικό !αστερι

Καλή χρονιά σε όλους με στοχασμό μα και αναστοχασμό, με αισιοδοξία και διάθεση για δημιουργία, με ενδιαφέρον για τον διπλανό μας.

Το φως των φετινών ιδιαίτερων γιορτών μακάρι να λαμπρύνει τα σκοτάδια μας…

Χρόνια πολλά και λαμπερά! 

Μ.Π.

Αφήστε μια απάντηση