Χριστούγεννα…

Ημέρες εορταστικές και χαρούμενες.

Χριστούγεννα•  όμορφη και οικογενειακή ατμόσφαιρα, ρομαντική ομίχλη, βροχή, φώτα, παρέες, βόλτες, χουχούλιασμα, δώρα και υπερβολικός καταναλωτισμός.

Διάθεση γιορτινή, δοτική και χαρούμενη…

Christmas Gift,famous Oil Painting of Vincent Van Gogh,Landscape

Ή μήπως δεν είναι μόνο αυτά; Μήπως όλα τα παραπάνω αποτελούν την μία όψη του νομίσματος, τη φωτεινή; Θαρρώ πως έτσι είναι…

Υπάρχει και η άλλη όψη η πιο καθημερινή, η πιο αχνή και η πιο … σκούρα!

Η όψη εκείνη που κρύβει μια μελαγχολική διάθεση, έναν κόμπο στην καρδιά, μία συγκινησιακή δύναμη που ταλανίζει τον εσωτερικό κόσμο.

Το μυαλό μας γεμίζει με σκέψεις για το χρόνο που πέρασε. Τι κερδίσαμε και τι χάσαμε! Τι κατακτήσαμε και σε πόσα αποτύχαμε… Πόσες ευκαιρίες αφήσαμε ανεκμετάλλευτες και πόσες άστοχες επιλογές κάναμε! Πώς θα ήμασταν τώρα, αν…

Απολογισμός ενός έτους που αναπόφευκτα  μας ταλανίζει, αφού ήρθε η στιγμή να το  αποχαιρετήσουμε! Και το αποχαιρετάμε με χαρές, με εκδηλώσεις και οικογενειακές-φιλικές μαζώξεις…

Και συνάμα υποδεχόμαστε το νέο έτος με περισσή χαρά και άπειρες, αισιόδοξες ευχές, ώστε να είναι καλός μαζί μας και απλόχερα να μας δώσει όλα τα καλά!

Είναι η στιγμή που μηδενίζουμε και … νιώθουμε πως ξεκινάμε από την αρχή. Είναι η στιγμή που δίνουμε μια ευκαιρία στον εαυτόν μας, καθώς ελπίζουμε ότι όλα τώρα θα είναι καλύτερα. Και ελπίζουμε στην … καλοσύνη και την θετική διάθεση του νέου έτους. Μια αυταπάτη που έχουμε όλοι ανάγκη!

Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα – Νικηφόρος Λύτρας

2020 λοιπόν…   Όχι ένα μα δύο  εικοσάρια!!!

Το έτος 2020  είναι  δίσεκτο έτος και  αρχίζει ημέρα Τετάρτη κατά το Γρηγοριανό Ημερολόγιο. Αποτελεί την 20ή χρονιά της 3ης χιλιετίας, την 20ή χρόνια του 21ου αιώνα και την 1η χρονιά της δεκαετίας του 2020.

Ας είναι μια καλή χρονιά για όλους∙ μια χρονιά που θα μας χαρίσει ηρεμία, γαλήνη αλλά και δύναμη να παλέψουμε, ώστε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι!

Αφήστε μια απάντηση