Άκης Μπλάνας

ΤΠΕ στο Δημοτικό

Αρχική » Ο δράκος, ο φύλακας του κάστρου

Ο δράκος, ο φύλακας του κάστρου

Στο σενάριο αυτό ένας δράκος φυλάει ένα κάστρο, μας μιλάει, μας κάνει ερωτήσεις και ανάλογα με τις απαντήσεις, μας αφήνει να μπούμε στο κάστρο ή όχι.

  • Σκηνικά: Κάστρο (Castle 1 και Castle 3)
  • Αντικείμενο: Δράκος (Dragon)

 

Σκοπός είναι να ασχοληθούμε με την εντολή ρώτησε και την απάντηση από την κατηγορία Αισθητήρες, και με την εντολή Εάν…τότε…αλλιώς από την κατηγορία Έλεγχος.

 

Όταν γίνει κλικ στην πράσινη σημαία ορίζουμε αρχική ενδυμασία, ο δράκος λέει «Γεια σας!» για 2 δευτερόλεπτα (εντολή Πες…για…δευτερόλεπτα), ρωτάει το όνομά μας και περιμένει την απάντησή μας (εντολή ρώτησε…και περίμενε). Στο πλαίσιο που θα εμφανιστεί στη σκηνή, γράφουμε το όνομά μας και ο δράκος μας χαιρετάει με αυτό (εντολή πες…για … δευτερόλεπτα). Για να φτιάξουμε την πρόταση χρησιμοποιούμε την εντολή ένωσε από την κατηγορία Τελεστές. Στη συνέχεια μας ρωτάει την ηλικία μας και περιμένει να γράψουμε την απάντησή μας. Ακολουθεί ένας έλεγχος (εντολή εάν …τότε…αλλιώς). Αν η ηλικία μας είναι μικρότερη από 13, τότε ο δράκος μας λέει ότι πηγαίνουμε στο Δημοτικό Σχολείο και μας αφήνει να μπούμε στο κάστρο. Ακούγεται ο ήχος Magic Spell, αλλάζει το σκηνικό σε Castle 3 (εντολή επόμενο υπόβαθρο) και βρισκόμαστε μέσα στο κάστρο όπου ο δράκος μας καλωσορίζει. Διαφορετικά, αν δηλαδή η ηλικία μας είναι μεγαλύτερη από 13, ο δράκος λέει ότι έχουμε τελειώσει το Δημοτικό Σχολείο και δεν μας επιτρέπει την είσοδο στο κάστρο, αλλάζει ενδυμασία και ακούγεται ο ήχος Chord.

 

Ο κώδικας για τον δράκο:

 

Ως αρχικό υπόβαθρο ορίζουμε το Castle1

Ο κώδικας για το υπόβαθρο:

 

Δες το τελικό πρόγραμμα στην παρακάτω διεύθυνση:

https://scratch.mit.edu/projects/494746281

Δες τον κώδικα για κάθε αντικείμενο στην παρακάτω διεύθυνση:

https://scratch.mit.edu/projects/494746281/editor

Όνομα συντάκτη

Όνομα: Άκης Μπλάνας

Σύντομο βιογραφικό:
Περισσότερες πληροφορίες

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση