Αυτά είναι τα 6 καλύτερα παιδικά μουσεία στην Αθήνα…

1) Ελληνικό Παιδικό Μουσείο/Παιδικό Μουσείο της Αθήνας

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο λειτουργεί από το 1987 και από τότε προσπαθεί να φέρει σ’ επαφή τα παιδιά –ηλικίας μέχρι δώδεκα ετών- με τον πολιτισμό, την ιστορία την τέχνη και την επιστήμη, μέσω εκπαιδευτικών δράσεων και προγραμμάτων. Στηρίζεται στη μάθηση με τη βοήθεια αντικειμένων και παιχνιδιών. Ενδεικτικά, το Σάββατο, 3 Οκτωβρίου, το παιδί μπορεί να μάθει πώς «να ανακατεύει… το φθινόπωρο», μαγειρεύοντας! Θα ανακαλύψει τα υλικά και τα χρώματα του φθινοπώρου, και θα τα συνδέσει με υλικά μαγειρικής, φτιάχνοντας τη δική του μοναδική συνταγή που πιστεύει ότι αντιπροσωπεύει την εποχή αυτή.

Διεύθυνση: Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, Κυδαθηναίων 14, Πλάκα

2) Μουσείο Συναισθημάτων της Παιδικής Ηλικίας

Πρόκειται για ένα μοναδικό μουσείο, που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας έξι έως δώδεκα ετών και δίνει βάρος στην συναισθηματική τους ανάπτυξη ως μέσο για τη διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους ως ενήλικες. Γι’ αυτό, έχει σκοπό να μαθαίνει στα παιδιά πώς να εξοικειώνονται με τα συναισθήματά τους και να γνωρίζουν καλύτερα τον εαυτό τους.

 

Διεύθυνση: Καρατζά 7 & Τσάμη Καρατάσου 56, Φιλοπάππου, Αθήνα.

3) Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Αν θέλετε να φέρετε στην επιφάνεια την καλλιτεχνική πλευρά του παιδιού σας, το μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης είναι η κατάλληλη επιλογή! Προάγει τη μοναδικότητα της παιδικής τέχνης, γι’ αυτό και εκθέτει έργα ζωγραφικής και κατασκευές από παιδιά ηλικίας πέντε έως δεκατεσσάρων ετών. Ειδικά τις Κυριακές του Οκτωβρίου, οι μικροί επισκέπτες μαθαίνουν ποια είναι τα πιο σημαντικά έργα διάσημων ζωγράφων, όπως η Mona Lisa του Leonardo da Vinci, και στο τέλος εμπνέονται απ’ αυτά για να δημιουργήσουν τα δικά τους αριστουργήματα, ζωγραφίζοντας και κάνοντας κολάζ!

 

Διεύθυνση: Kόδρου 9, προέκταση οδού Bουλής, Πλάκα, Aθήνα.

4) Μουσείο Πειραμάτων

Το εν λόγω μουσείο προσπαθεί να μυήσει τα παιδιά στις επιστήμες. Μέσα από ενδιαφέροντα πειράματα και εκπαιδευτικά παιχνίδια, τα βοηθά ν’ ανακαλύψουν καινούρια πράγματα και, κυρίως, να καταλάβουν πόσο σημαντικό ρόλο έχει παίξει η επιστήμη σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας.

Διεύθυνση: Συβρισσαρίου 6 Καισαριανή.

5) Μουσείο Αφής

Είναι ένα από τα πέντε μουσεία αφής παγκοσμίως! Οι επισκέπτες του μπορούν να αγγίζουν τα εκθέματά του, που είναι πιστά αντίγραφα γνωστών πρωτοτύπων που εκτίθενται σε μουσεία σε ολόκληρη την Ελλάδα. Φορώντας μάσκα, τα παιδιά μπορούν να ψηλαφίσουν την Αφροδίτη της Μήλου και τον Ερμή του Πραξιτέλη, για να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα που αφορούν ανθρώπους με προβλήματα όρασης.

Διεύθυνση: Δοϊράνης 198, Καλλιθέα

6) Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά μουσεία της Ελλάδας. Σκοπός του είναι να φέρει τα παιδιά σ’ επαφή με το φυσικό περιβάλλον, και να τα ευαισθητοποιήσει σχετικά με τους σοβαρούς κινδύνους που διατρέχει σήμερα.
Επισκεφθείτε τη μόνιμη έκθεση «Γαία» , όπου θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε την γεωλογική εξέλιξη του πλανήτη μας με τη «Γεώσφαιρα»-μία τεράστια ημισφαιρική οθόνη που είναι μοναδική στον κόσμο- και σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει!

Διεύθυνση: Λεβίδου 13 και Όθωνος 100, Κηφισιά.

Αφήστε μια απάντηση