Ψηφιακή Μάθηση

στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

‘Ετοιμο ως το τέλος 2008 το έργο για την ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας

| 0 σχόλια

Στην ολοκλήρωση του ευρυζωνικού δικτύου σε πανελλαδική κλίμακα στηρίζουν τις ελπίδες τους για ανάπτυξη χιλιάδες επιχειρήσεις από το χώρο της νέας τεχνολογίας, ενώ από τους πρώτους μήνες του 2008 8α παρέχονται οι πρώτες ευρυζωνικές υπηρεσίες προς τους πολίτες.

Όπως επισημαίνει η Ναυτεμπορική σε σχετικό δημοσίευμα, μέσω του Γ΄ΚΠΣ ολοκληρώθηκε πριν από περίπου ένα χρόνο το μεγάλο έργο για την ανάπτυξη του ευρυζωνικού δικτύου, με προϋπολογισμό 210 εκατ. ευρώ.

Το Φεβρουάριο του 2007 οι ανάδοχοι του μεγάλου έργου, στους οποίους περιλαμβάνονται οι βασικοί τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι της χώρα μας, υπέγραψαν τις σχετικές συμβάσεις για το έργο το οποίο χωρίζει τη χώρα μας σε επτά περιοχές.

Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2008, εκπρόσωποι των εταιρειών αναφέρουν πως σε αρκετές περιοχές θα αρχίσουν να παρέχονται οι πρώτες υπηρεσίες.

Το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2008 και στοχεύει σε γεωγραφική κάλυψη 60% (έναντι 13% σήμερα) και πληθυσμιακή κάλυψη 90% (από 60% σήμερα).

Περισσότερα: http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=861044

Συντάκτης: Μιχάλης Παρασκευάς

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν σε τεχνικές ψηφιακής επεξεργασίας σημάτων, θεωρία σημάτων, τηλεπικοινωνιακά συστήματα, δίκτυα νέας γενιάς, τηλεματικές υπηρεσίες καθώς και στην εισαγωγή των τεχνολογιών της πληροφορίας και της επικοινωνίας στην εκπαίδευση. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 50 εργασίες σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια, έχει συγγράψει δύο βιβλία και δύο κεφάλαια βιβλίων και συμμετάσχει σε περισσότερες από 30 επιτροπές διεθνών περιοδικών και συνεδρίων. Το δημοσιευμένο έργο του έχει λάβει περισσότερες από 300 ετεροαναφορές και έχει αναφερθεί σε 70 πατέντες. Διαθέτει εκτεταμένη επαγγελματική εμπειρία σε θέματα σχεδιασμού δικτύων δημόσιας χρήσης και υπηρεσιών τηλεματικής και διευθύνει αντίστοιχα αναπτυξιακά και ερευνητικά έργα. Από την ενασχόλησή του αυτή έχει αποκτήσει εκτεταμένη εμπειρία σε θέματα δημοσίων συμβάσεων.


Περισσότερες πληροφορίες

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων